twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Zaterdag 24 september was weer een druk diepdagje:
De marathonners deden met twee boten mee aan de Groene Hart Marathon: een 58 km lange prachtige tocht door het Groene Hart rond Alphen aan den Rijn, met onder andere de Kagerplassen, de landhuizen van Warmond en Oegstgeest, en sightseeing door de grachten van Leiden. Voor t Diep geen prijs, wel weer een prachtige ervaring onder een stralende zo.

Een stralende zon was er ook in Amersfoort waar twee juniorenploegen meededen aan de Eemhead. Doris en Anouk zijn met een heus najaarsoffensief bezig, met achtereenvolgens pampus, eemhead en vechtrace en nog wat meer... de roei-veelvraten hadden een mooi veld, met aan de start 'de ploeg waarvan we altijd van verliezen': de dubbeltwee van Weesp, mar ook meiden van Ossa, Amersfoort, Alphen en Uithoorn. Hun tijd van 25.07 over 5 km was helaas niet genoeg voor prijs, maar helemaal stuk en echt moe wel weer een gedegen race en weer meer wedstrijdervaring.

De Jongens18 4x+ was in deze samenstelling voor het eerst aan de start. Ook Jorrit, Tom, Hidde en Daan, gestuurd door Wibe zijn met een mooi najaarsprogramma bezig. Na de Eemhead gaan ze op weg naar de Tromp en de novembervieren. Voor hen was de Eemhead dus een mooie test. En wat voor een. De twee concurrerende ploegen van Naarden werden op ruime achterstand gezet, mede ook door het strakke stuurwek van Wibe. Die liet weer eens zie hoe je dat doet in de wedstrijd: eerst een opzetje om de meest concurerendeploeg (no 71) voor een smal bruggat weg te zetten, dan even inhouden om de volgende ploeg (69) de ruimte te geven en dan bij het uitgaan van de brug scherp stuurboordboord sturen en de opgelopenploeg (69) dwingen snel bakboord te sturen. Dat geeft moraal. Met 20.31 werd de wedstrijd gewonnen. Blik.

foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157671007964623
De lotto?
IP-adres?
nee, de uitslag van een weekendje roeien

zaterdag 17 september jeugdwedstrijden van rv Pampus in Almere, 
Een heuse 2-kamp, waarbij een 1000m en een 250 m moest worden afgelegd. De Diep-Armada kwam, zag en haalde de zilvervloot binnen:
Jelmer de Vries J14 1x: 2e
Joep van Seeventer en Ivo de Vries J16 2x: 2e
Quintijn van Helsdingen en Wibe Schultze J16 2x: 4e
Marit Nygard en Enora Lucas M14 2x: 1e
Anouk Lucas en Doris Hagedoorn m18 2x: 3e
Tom de Haan j18 1x: 2e
Hidde Schultze J18 1x: 1e
Jorrit Wubben en Daan Buitink J18 2-: 1e
oh ja: andere verenigingen hadden ook wel prijs.
we kunnen natuurlijk nog veel meer vertellen, maar eh.. kijk zelf maar https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157674009919405

Zondag 18 september was de jaarlijkse Cottwich - Almelo-regatta, een wedstrijd over 5 km op een winderig Twents kanaal
De heren vetereranen pakten een een mooie 1e plek in de nieuwe Jonkersgracht. De snelheid zat er goed in, zo goed, je kon wel zeggen dat eigenlijk geen sprake was van serieuze tegenstand. Blik.
Obbe startte voor het eerst weer in een skiff en voor het eerst in het seniorenveld. En hoewel het erg wennen was gaf hij meteen zijn visitekaartje af: winst, vóór Jens Schepers van Aegir uit Groningen en Maarten Poirot van Euros uit Enschede. 
foto's https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157670725280754
Ter ere van het 30jarig bestaan van 't Diep hebben we op 3 september een klein feestje gehouden. Eerst een vlootschouw met wherrys, skiffs, dubbels, vieren en de acht. Mooi om te zien hoe zo'n vloot langstrekt. Boudewijn Eenhorst, stichter van 't Diep nam de schouw af en was zichtbaar trots: 'mooi toch wat we in 30 jaar hebben neergezet, wie had dat toch kunnen denken. ' fotograaf Ingrid de Roode kreeg daarna de leiding: alles op de foto! Ze had als thema 'Jan Steen' in het hoofd: geen statische hoogmis, maar een beeld met veel verschillende roei-elementen. De opdracht 'doe maar wat' was even wennen maar leidde al snel tot creatieve invullingen: riemen hoog, staan in de boot, aanleggen etc etc. Afijn de beelden spreken voorzich. Ter completering van het feest trakteerde de keukenbrigade op aardbeien-tiramisu, voor sommigen hét hoogtepunt van de dag. 
Oh ja.. als toetje konden we ook nog een nieuwe boot dopen. wat een feest. Zie hieronder.

foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157673392697365

Op 3 september is de nieuwe gladde 4x+ Jonkersgracht gedoopt. De boot is met een fraaie zwaai onthuld door Willem Dalstra, lid van de materiaalcommissie. Willem toonde zich zichtbaar verguld: 'Het had wat voeten in aarde om de boot hier te krijgen - vraag Jasper en Leijn maar eens-, maar hier kunnen we trots op zijn. Een topboot die vierensegment mooi completeert. We hebben nu lichte, zwaardere en zware vieren.' De fraaie Empacher is vergelijkbaar als de Eleq, maar is bedoeld voor zwaardere roeiers. De Jonkersgracht kan zowel boord- als scullgeriggerd worden. 

Obbe Tiben heeft op het wk roeien een fraaie zesde plaats gehaald in de junioren holland-acht. Het goud ging naar Duitsland. Wedstrijdverslag. 

heat
Door een rommelige start liepde ploeg achter de feiten aan. De duitsers en amerikanen waren al snel onbereikbaar, maar ook de Roemenen, waarvan de ploeg op het Ek in Litouwen nog van gewonnen had, konden niet meer worden achterhaald. De vierde plaats was wel voldoende om in de herkansing te laten zien dat ze gewoon in de finale van zondag horen.

herkansing
In de herkansing, vrijdag 26 augustus hebben de mannen een puike prestatie neergezet. Uit het Europees onderonsje -naast de Nederlanders Italie, Roemenie Croatie en Rusland- zouden alleen de ploegen één en twee zouden doorgaan naar de finale
De gekozen tactiek van beheerst starten leidde tot een heuse nagelbijter. Na 500 en na 1000 meter lag de Hollandse boot derde en was de split over 1000 zelfs maar goed voor een vierde tijd. Dat zou uitschakeling betekenen.... Maar  over de laatste 1000 draaiden de Hollanders de turbo los en met een machtige inhaalrace werd Roemenie verschalkt. Resultaat: een plek in de A-inale. 

finale
In de finale zondag 28 augustus troffen de mannen de Verenigde staten, Groot Brittannië, Italië Duitsland en Nieuw-Zeeland. Die finale werd spannendste race van het toernooi. De Nederlandse jongens kwamen er in deze finale niet aan te pas. De thuisploeg opende als zesde en finishte achter Italië, dat vijfde werd. Een podiumplaats is niet binnen handbereik geweest.  Obbe Tibben: 'We voeren vanaf het begin achter de feiten aan. We wisten dat we de race van ons leven moesten varen. Dat hebben we niet gedaan.'


foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157669773038284
informatie van het evenement: http://www.worldrowing.com/events/2016-world-rowing-junior-championships/junior-mens-eight/

Obbe Tibben gaat definitief naar het WK in eigen land. De coaches Marijn Algie en Ed Maan hebben de opstelling van het succesvolle Ek ongewijzigd gelaten. Obbe in de hollandjuniorenacht op  plek '2' dus. De ploeg is gelijk na het EK in training op de WillemAlexanderbaan (Rotterdam) gegaan om zo het thuisvoordeel maximaal te benutten.
Wil je ook een kijkje nemen op het grootste roei WK ooit (drie wk's tegelijk!) en onze mannen toejuichen? kijk op het schema  via de link hieronder.
In het schema staan in geel de senioren B (dus <U23), in groen: de niet Olympische nummers en in blauw iedereen <U19, dus onze mannen.
het vaarschema herkennen we van de olympische spelen
-woensdag 24-8 om ca 12u: heats, kans om in één keer door te dringen in de finale 
-vrijdag 26-8 tegen 10-en : herkansingen 
-zondag 28-8 om 10u: finale B (om plaats 7-2) of 13.15 -beter!- final A om  plaats 1 -6. Dit is tegelijk het laatste nr. Direct daarna is sluiting.  
http://www.worldrowing.com/mm//Document/General/General/12/21/70/82016WCHU23CHRotterdam_ProvisionalProgrammeD.9.2_20012016_Neutral.pdf

Wij zouden wel weten wanneer we gaan...
Bedenk: We zijn erbij en het is dichtbij.
Allemaal in oranje of clubkleding en vlaggen mee, hiep hiep, hup diep.

.. ze komt me zo bekend voor,... waar ken ik haar toch van..
oh ja, het meisje van de poster in de gang....
Marieke Keijser roeiend bij de Maas en fotoboegbeeld van het WK in Rotterdam was samen met oud-lid Wessel van de Plas woensdag 20 juli op bezoek bij 't Diep. Even een relax-training tussen alle zware wk-voorbereidingen in. 
'lekker roeiwater hoor' vonden de twee. 
Die komen nog wel een keer
Het eerste weekend van juli was het laatste weekend van het voorseizoen voor de jonge roeiers van t Diep. Ze namen het er nog even van:
De jeugd -tot 14 jaar- van 't Diep was actief op de jeugdwedstrijden van RIC op de omval in Amsterdam. De oudere junioren roeiden op de slotwedstrijden van de NSRF een paar kilometer verder op de bosbaan. 
Op de jeugdwedstrijden was er blik voor Jelmer de vries in de klasse J 11 1x. Onze Dieper bleef roeiers van gerenomeerde verenigingen als Willem III en de Hoop (beide Amsterdam), de laak (den haag), DDS (Delft) en Viking (Utrecht) voor. Met die overwinning is de blikbalans tussen Tom en Jelmer gelijk  0:1 Way to go Jelmer!! we blijven tellen.  Enora en Marit die in de M14 2x- meededen vielen helaas buiten de prijzen.  'wel lekker geroeid hoor!', zeiden de immer opgewekte dames, maar wat een golven.'
Op de NSRF, ook wel de nationale studentenkampioenschappen, startten zaterdag Hidde Schultze en Myrna Damstra. Hidde maakte er een mooie strijd van en eindigde in zijn serie netjes 2e in en overall op een 19e plaats met 8,00 min over 2 km. Myrna Damstra was minder fortuinlijk,.... in de hoge golven sloeg ze bij 1500 m om en werd per sloep thuis gebracht.. volgende keer beter.
Op zondag was het de dag van de juniorenhollandacht met obbe tibben op plek 2. Zij moesten eerst selecteren voor een plaats in de finale. De voorwedstrijd werd stevig gestart en daarna rustig verdedigend uitgeroeid. De prima overall -derde tijd van 5.52 was voldoende voor plaatsing.  'dat kan nog harder' riepen de mannen in koor. En dat bleek; na een bliksemstart én een fraaie eindsprint werden ze uiteindelijk derde pal achter de gyas-combi en een laga-vidar-proteus-combi. Belangrijker was echter de tijd:5.42 over 2K ... de snelste tijd van dit seizoen voor de junioren. Een mooie opsteker voor het europees kampioenschap volgende week in Trakai, Litouwen. De mannen hebben er zin in.
foto's? natuurlijk ! https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157669958189301
roeivereniging de Helling uit Culemborg bestaat dit jaar 20 jaar en ter ere van hun feest hebben ze een mooi filmpje gemaakt. Daar komen wij ook in voor .... zie www.wvdehelling.nl/afdelingen/roeien/video/roeien-bij-de-helling-1996-2016

Obbe Tibben heeft met de juniorenselectie als verwacht de nationale titel 8+ gepakt. in een tijd van 5.52 min - de mannen waren nog nooit sneller- ragden ze naar de winst.
De ploeg vanafboeg: jan douwe de Boer (leeuwarden), Obbe Tibben (onna), Pieter bas van Kerpestein (Amsterdam), Joris Moerman (Amsterdam), Gertjan van Doorn (leiden), Olav Moelnaar (Santpoort), Thomas van Olderen (Hilversum), Jorke Kooijenga (Amsterdam). Stuur: Mees van Nierop (Haarlem)
Zaterdag was de acht nog gesplitst in twee concurrerende vieren. De slagen pakten daabij de winst -voor hen dus twee nationale titels-  voor de 'boegploeg'.
foto's op https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157669984361055
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved