twitter-icon youtube-icon
De midweekgroep organiseert naast haar vaste dinsdag en vrijdag roeiuurtje,  ook eens per maand een lange tocht. Doordat Steenwijkerdiep, Beukerskanaal  en Ossenzijlerkanaal bekende kost zijn om een mooi stukje Weerribben - Wieden  te bereiken,   is er dinsdag 7 maart eens een andere insteek genomen.Waarom niet van Zwartsluis door de mooie Wieden naar ’t Diep terugroeien.  Voor sommigen een onbekend vaargebied.  Wel vraagt dit een iets andere aanpak. Zo is er een vroege starttijd bij ’t Diep: 8.30 uur om snel  de 4 wherry’s op 2 botenwagens  te laden (naast onze eigen “kleine“ botenwagen is ook dankbaar gebruik gemaakt van de privé botenwagen van Sybren en Tineke, dank!). Keurig volgens plan waren de boten om 10.00 uur in Zwartsluis afgeladen en kon gestart worden.  Vanuit de Piepertkolk , zeg maar de goudkust van Zwartsluis met de mooiste huizen,  via de Arembergergracht richting Belt-Schutsloot.  Met een mooie lus weer zuidelijk roeien via  Toppenkolkje en Stobbenkolkje . Een gebied waar door het ontbreken van landverbindingen of bruggetjes normaal gesproken geen mens ooit komt. Die zagen we dan ook niet op een enkele rietsnijder na. Ondertussen was de behoefte aan koffie/thee  groot en daar is standaard ook in voorzien.  Natuurlijk geen restaurantje (en toiletten)  maar gewoon  op een plastic zeiltje op een drassig stukje  land de meegebrachte warme drankjes en cake consumeren Dwars door Belt-Schutsloot  gevaren en onder het viaduct  “Blauwe Hand- Zwartsluis” door  over de Westelijke Schutsloot  naar de aalscholverkolonie. Vlakbij de werkschuur van Natuurmonumenten de meegebrachte boterhammetjes opgegeten. Natuurlijk afgemaakt met een lekker warm soepje. Waar die thermosflessen met heet water al niet goed voor zijn.  Via de Kerkgracht naar Westeinde. Geen kerk gezien maar wel een fantastische natuur. In het dorpje Westeinde werd de tocht echter abrupt verstoord: de doorgang in de Molengracht was geheel geblokkeerd door een werkboot. We konden er niet langs en moesten via de Belterwijde , brug Blauwe hand en de Beulakerwijde  omvaren om via een klein stukje Beukerskanaal  weer oostelijk van Giethoorn te komen.  De Beulakerwijde , waar het soms best kan spoken straalde nu een serene rust uit met een vleugje  dampige lucht en in tint variërende grijze wolken. Toch ook wel mooi. Door de Jan Hozengracht weer op het meer de Bovenwijde aangekomen. Het weer werd er niet beter op en onder een treurig regenbuitje werd maar besloten om via de bekende korte routes als Molengat en Dorpsgracht maar rechtstreeks  naar ’t Diep te roeien. Om  15.30 uur einde van een mooie tocht van ca 30 km . Geen stralende zon die dag maar een nostalgisch weerbeeld  passend bij de serene rust van het gebied . Een tocht waar je geen andere boot tegen komt laat staan andere toeristen in een voor velen onontdekt gebied  op korte afstand van ‘t Diep.

Bram Vonk en Anneke Aalders   

Kijk. dit zijn ze dan, de stille werkers van 't Diep. Ze zorgen dat onze boten tip top in orde zijn. Iedere maandag staan ze paraat. In de zomer voor het kleine werk en in de winter grote klussen. Trots staan ze hier bij de geheel gerenoveerde Blauwe Hand. Wat hout werk vervangen, en helemaal strak in de lak, nieuwe dollen, nieuwe slidings.. je hoort het ze zeggen, je ziet het ze doen: vakmanschap is meesterschap.
'Het moest er maar weer eens van komen', vonden Bart Volkers en Marinus Wielenga en samen organiseerden ze op 14 januari iets wat officieel de Clubkampioenschappen Ergometeren heet, maar door sommigen al werd afgekort als 'De STERK' (STeenwijkse ERgometer Kampioenschappen).
De inschrijflijst liet een mooi programma zien: maar liefst vier series die elk 20' roeien, ingedeeld op basis van tijd, dus jong tegen oud oud, man tegen vrouw.  Wat een mooi gezicht blijft dat toch. De één 'we zien wel waar de boot strand', vanaf het begin fanatiek, volle bak. De ander 'alles onder controle' bijna ascetisch en sereen. De volgende geprogrammeerd op de seconde nauwkeurig naar de finisch, tot degene die wanhopig het gevecht tegen tijd en vermoeidheid ziet verliezen...
Afijn de foto's zeggen genoeg: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157675378643564.

Algemene conclusie van iedereen: volgend jaar weer. we worden immers steeds STERKer! 
Natuurlijk is iedereen die meedoet een winnaar, maar de echte winnnaars zijn Tom de Haan (overall en gecorrigeerd de beste tijd), Marit Nygard die zichzelf overtrof met een tweede plaats en tot Slot Gerben Offringa, die als ruim 80-jarige (!) liet zien dat kampioenen zijn als goede wijn: met de jaren wordt het beter. 


Een hand vol Diepers durfde het aan om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien: 2 kilometer raggen op een ergometer. Ze waren niet de enigen: bijna 1800 roeiers kwam naar de sporthallen Zuid in Amsterdam om zich met elkaar te meten. Dit evenement wordt elkaar groter. De aantrekkingskracht: Geen excuses,  pure power. 
Anouk Lucas ging zelfverzekerd naar de start. Ze wist wat ze kon en ging dat doen: een overall 500m-split van 2.04. Halverwege leek dat te hoog gegrepen, zoekend naar ritme en happend naar adem liepen haar tijden op maar door focus & fighting spirit wist ze te versnellen en werd haar doel gehaald.  Bij de Jongens 18 toonde Tom de Haan zijn talent. Gedreven en gedisciplineerd hield hij zijn tempo vlak en roeide zo naar een prachtige 6e plaats! Hij nestelde zich tussen jongens als Jelle Koopman en Charles de Monchy die afgelopen jaar nog aan het Wk hadden meegedaan. Jorrit Wubben viel zichzelf tegen. hij kon zijn schema van 1.42 helaas niet volhouden en moest gaandeweg steeds meer terrein prijsgeven. Hij eindigde 38e. Daan Buitink voer een strakke race, clockwise op 1.50. Een 49e tijd. 
Obbe Tibben deed als junior in het lichte seniorenveld mee. Van te voren had hij verteld 'het zou zo maar kunnen zijn dat ik kampioen wordt'. op grond van trainingstijden zat dat er zeker in. In een ongemeen spannende wedstrijd nam hij vanaf start het initiatief en hield dat vol tot over de helft. Langzaam kroop Vincent de Vegt van Gyas uit Groningen dichterbij om na 4.30 er uiteindelijk over heen te gaan. Daarna was de wedstrijd eigenlijk over. Na 6 minuten lag Obbe nog 2e, maar in de laatste 20 seconden liet hij het lopen... De 3.9 seconden achter de winnaar betekenden een vijfde plaats. Wel een bewijs goed thuis te horen in deze categorie, maar de bekroning... nu nog niet, maar zet maar vast een beker klaar!

foto's:https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157673704535164/with/30717650274/ 


Op de algemene ledenvergadering van 't Diep is de aanpak 'Veilige sportvereniging' omarmd. 't Diep voldoet daarmee aan de NOC*NSF- en KNRB-standaards.

Verder hebben we besproken hoe onze contributie is ten opzichte van anderen (conclusie: gemiddeld) en gezien waarom leden bij 't Diep opzeggen. Dat laatste levert mooie inzichten op, bijvoorbeeld om meer aandacht te geven aan roeitechniek - fijner roeien, minder blessures- en te zorgen dat roeiers sneller aansluiten bij een ploeg.

De voorgestelde verbetering van het huishoudelijk Reglement neemt het bestuur nog even mee terug. De ALV is het wel eens met de ingeslagen weg, maar het kan nog wat beter.

Tot slot kregen Obbe Tibben en Annemarie Maas warme woorden van wedstrijdcommissaris Menno Valentijn voor de behaalde NK, EK en Wk prestaties in 2016.
Op de algemene ledenvergadering van 18 november is Siska van Veen als tweede vertrouwenspersoon van 't Diep aangesteld. Zij pakt dit op samen met Heleen Brokmeier.
Al jaren een goede traditie. De Tromp Boatrace. De verwachtingen waren hoog: de heren hadden de voorbereidende Cottwich-Almelo regatta gewonnen en de Junioren pakten winst op de Eemhead. Dus zouden ze blik pakken op 'de Tromp': Onze junioren en veteranen?
De 4x-ploeg met Hans Naaktgeboren, Jasper Klarenbeek, Tom de Vries en Peter Millenaar en stuur Wibe Schultze besliste de strijd in hun voordeel. Hun 20.32 was voldoende voor blik! Ook de boord vier-ploeg met Hans, Victor, Reinoud en Bart haalde een ereplaats: zij werden tweede in een tijd van 20.28. 
De tijd van de junioren was wel de snelste Diep-tijd, maar helaas betekende dat voor Jorrit Wubben, Tom de Haan, Hidde Schultze en Daan Buitink geen winst. Op de Eemhead wonnen ze van de J18 4x-ploeg van Naarden met ruim 20 seconden, nu moesten ze bijna 10 tellen op hen toegeven. De tijd van 20.09 bleek goed voor een derde plek. Slagman Jorrit Wubben: 'ons begin was wat rommelig, daar hebben we het laten liggen want daarna ging het gelijk op.' De vierde ploeg, de dames-veteranen met Renske, Arielle, Bella, Marleen en Dineke, deed wat ze moesten doen en eindigde met een strakke 22.53u op een gedegen middenmoot-positie: 16e.
Al met al en mooie opmaat voor de Novembervieren over drie weken op de Amstel. Daar hebben we maar liefst 6 ploegen aan start!
Zaterdag 15 oktober was de laatste examendag van 2016.
't Diep feliciteert Immeke van Leeuwen met haar diploma 'skiff 1'.
Tom de Haan, Koen Scholtens, Jelmer de Vries , Henk van Sluis, Hilde Schultze en Siska van Veen proficiat met 'skiff 2'
Jorrit Wubben en Daan Buitink gefeliciteerd met het diploma boordroeien  glad
Daar Buitink gefeliciteerd met de aantekening 'glad ongestuurd' 
mooie resultaten!
instructeurs en coaches bedankt.
De vechtrace is een dubbelinternationale wedstrijd op de vecht bij Gramsbergen. Internationaal vanwege het deelnemersveld: Nederlanders, Duitsers en Engelsen.  Dubbelinternationaal omdat gestart wordt in Duitsland en gefinished in Nederland.
Drie ploegen van 't Diep aan start. Hidde Schultze had in het J18 skiff-veld een zware dobber met een zware Engelse bezetting en roeiers van Amycus en Zwolsche. Thomas Robinson uit Engeland ging met de eer strijken. Hidde werd in een tijd van 22.16 zesde.
Bij de M18 2x gingen Anouk en Doris voor de derde week achtereen van start. Hun wedstrijd was een stuivertje-wissel-wedstijd met de combiploeg van Hemus/Zwolsche. Anouk en Doris waren duidelijk de sterkere roeiers maar de Misa/AnnaMaria-combi de lepere stuurlui. Dat leidde tot een wedstrijd waarbij de ene inhaalactie de andere opvolgde. Helaas helaas viel het voordeel richting de combiploeg en eindigden Anouk en Doris net op de tweede plaats in 22.53. 
Ivo en Joep troffen het ook al niet. De velden J16 en J18 werden gecombineerd tot één wedstrijd en dus hadden ze zware tegenstand. Niettemin deden ze het goed en zonder stuurfouten werden ze op het lastige parcours vijfde met een tijd van 22.14.
Birdwatchers opgelet. Dat herfst en vogels  een bekende combi zijn weten we allemaal, maar deze early birds zagen we nog niet zo vaak.
Want wat doe je als druk bezet mens als de dagen korter worden.  'S middags wat eerder van je werk, zodat je nog net een outing in je drukke agenda kunt proppen?
Nee! 
Je spreekt met je maten af om 'smorgensvroeg om 7.00 u te trainen. Het bewijs zie je hier:  https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157670999139304
Ook een early bird? stuur je vroege foto's met een mooi verhaal en we zetten ze er allemaal op.
logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved