twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Wat fijn dat er zo'n grote opkomst was bij de klusdag!
Blijkbaar was de keuze om van het klussen een soort groepssprint te maken een aantrekkelijke formule. Er waren veel handen, we waren kort aan het werk, tegen elven bijna klaar. 
Er is geboend, geschrobt en geveegd. gestraat, gesnoeid en gezaagd. geschroefd, geboord en gespit. En vijf karren met rotzooi afvgevoerd. 
Lekker gevoel: de boel weer schoon, opgeruimd en aan kant. 
En dat samen afronden met heerlijke koffie/thee en lekkere taarten en koeken. Top!
Iedereen bedankt!

klusfotos op: https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/72157678793092203


Zaterdag 1 april is onze nieuwe wherry de Bovenwijde gedoopt. 
De wherry, volgens doper Bram Vonk het werkpaard onder de roeiboten,  is gebouwd door fa Baumgarten en volgens eisen van leden afgemonteerd. 
Het is een lichte wherry, 80 kg, en dat is nog 15 kg lichter dan de Hoosjesgracht.
Bij de boot zijn speciale riemen gekocht. Deze Bamtam-riemen zijn speciaal voor toeren. Ze zijn iets korter (kunnen dus door smallere vaarten) en minder kwestsbaar. De ervaringen bij andere verenigingen zijn positief.
De boot kan vanaf vandaag gebruikt worden. 
Veel vaarplezier!

doopfoto's op https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/72157678793092203
...... Moet je even naar Johanna lopen.

Op de klusdag was 'johanna's winkeltje' voor het eerst open. Veel leden sloegen hun slag om voor half geld kleding aan te schaffen. Een aantal producten is inmiddels uitverkocht. 
Wil je ook je slag slaan? Op de ALV 20 april houdt Johanna weer een pop up store. Be there.
"We hebben er nu acht, er mag nog wel wat bij', zei bestuurslid Johanna Visser een week geleden.. 
Of de Steenwijkers e.o.  dat gehoord hebben.... want we hebben het geweten op de open dag: Het was een komen en gaan van nieuwe leden. De eersten waren er al ruim voor 11 uur toen we net het klussen achter de rug hadden. net op tijd. Daarna druppelde dat zo stevig door. Zo'n man of dertig heeft kennis gemaakt met roeien.
Leuk die gezamenlijke liefde voor watersport en buiten zijn. Leuk ook dat dingen die wij heel normaal vinden, voor anderen bijzonder zijn: 'oh je roeit achteruit, ik heb best wel gekeken naar de olympische spelen, maar me dat nooit gerealiseerd'. Opvallend is dat we dit jaar een wat jonger publiek blijken te trekken. Een paar jeugdleden, maar ook vooral dertigers en veertigers. Vaak mensen die om een of andere reden van sport veranderen of willen beginnen met sporten. prima. 
De roeibak die vorige week gebruiksklaar is gemaakt is een groot succes. Je kunt één iemand heel precies instructie geven en de anderen kunnen meekijken. 
Over twee weken beginnen alle nieuwelingen.
Dat wordt dringen op t water en bij de bak.

foto's https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157678793092203
daarisie! de nieuwe wherry..
we moesten er flink op wachten, maar afgelopen week heeft Fa Baugarten de nieuwe wherry afgeleverd. fijn licht en prachtig afgewerkt. Nu nog in plastic, .. vanaf volgende week vaarbaar.
zaterdag 1 april wordt ie tijdens de open dag gedoopt, om ca 11.30.
de naam? kom op 1 april, dan hoor je 'm als eerste (psst: vooral verder vertellen).
Dit jaar gaan we bij de instructie veel gebruik maken van de roeibak. Zaterdag kregen de instructeurs 'les': welke oefeningen kun je doen, hoe werkt het klaarleggen, is het veel werk?
hun reactie: 'eigenlijk gaat dat best wel snel', 'wat een goede oefeningen kun je doen', 'zo leer je het roeien veel sneller'. 
en de dissonant: 'wel lachen zo'n varende ergometer!' (duh)
zo is het wel genoeg > Nieuwe leden? laat ze maar komen!
De dames Veteranen-E ploeg van t Diep werd zaterdag 18 maart onder relaxte omstandigheden 20e in een tijd van 33.33 min. Dineke van Vendeloo, Tineke Bos, Marlees Volkers , Johanna Visser en Catrien Brinkman waren tevreden. 'Het ging lekker.'  Zondag 19 maart mochten de mannen van de Acht aan de bak. Echt aan de bak.... met een strakke 6 Bf op kop is het flink beuken die 8 km tussen Amsterdam en Ouderkerk. Maar ook bij hen ging het best wel goed. Paul, Leijn, Tom, Jasper, Reinoud, Hans en Victor eindigden samen met stuurvrouw Dineke keurig 30e in een veld van 66 boten.
De dames Veteranen-E ploeg van t Diep werd zaterdag 18 maart onder relaxte omstandigheden 20 overall, en vierde (!) in hun categorie in een tijd van 33.33 min. Dineke van Vendeloo, Tineke Bos, Marlees Volkers , Johanna Visser en Catrien Brinkman waren tevreden. 'Het ging lekker.'  Zondag 19 maart mochten de mannen van de Acht aan de bak. Echt aan de bak.... met een strakke 6 Bf op kop is het flink beuken die 8 km tussen Amsterdam en Ouderkerk. Maar ook bij hen ging het best wel goed. Paul, Leijn, Tom, Jasper, Reinoud, Hans, Bart en Victor eindigden samen met stuurvrouw Dineke keurig overall 30e in een veld van 66 boten.
De midweekgroep organiseert naast haar vaste dinsdag en vrijdag roeiuurtje,  ook eens per maand een lange tocht. Doordat Steenwijkerdiep, Beukerskanaal  en Ossenzijlerkanaal bekende kost zijn om een mooi stukje Weerribben - Wieden  te bereiken,   is er dinsdag 7 maart eens een andere insteek genomen.Waarom niet van Zwartsluis door de mooie Wieden naar ’t Diep terugroeien.  Voor sommigen een onbekend vaargebied.  Wel vraagt dit een iets andere aanpak. Zo is er een vroege starttijd bij ’t Diep: 8.30 uur om snel  de 4 wherry’s op 2 botenwagens  te laden (naast onze eigen “kleine“ botenwagen is ook dankbaar gebruik gemaakt van de privé botenwagen van Sybren en Tineke, dank!). Keurig volgens plan waren de boten om 10.00 uur in Zwartsluis afgeladen en kon gestart worden.  Vanuit de Piepertkolk , zeg maar de goudkust van Zwartsluis met de mooiste huizen,  via de Arembergergracht richting Belt-Schutsloot.  Met een mooie lus weer zuidelijk roeien via  Toppenkolkje en Stobbenkolkje . Een gebied waar door het ontbreken van landverbindingen of bruggetjes normaal gesproken geen mens ooit komt. Die zagen we dan ook niet op een enkele rietsnijder na. Ondertussen was de behoefte aan koffie/thee  groot en daar is standaard ook in voorzien.  Natuurlijk geen restaurantje (en toiletten)  maar gewoon  op een plastic zeiltje op een drassig stukje  land de meegebrachte warme drankjes en cake consumeren Dwars door Belt-Schutsloot  gevaren en onder het viaduct  “Blauwe Hand- Zwartsluis” door  over de Westelijke Schutsloot  naar de aalscholverkolonie. Vlakbij de werkschuur van Natuurmonumenten de meegebrachte boterhammetjes opgegeten. Natuurlijk afgemaakt met een lekker warm soepje. Waar die thermosflessen met heet water al niet goed voor zijn.  Via de Kerkgracht naar Westeinde. Geen kerk gezien maar wel een fantastische natuur. In het dorpje Westeinde werd de tocht echter abrupt verstoord: de doorgang in de Molengracht was geheel geblokkeerd door een werkboot. We konden er niet langs en moesten via de Belterwijde , brug Blauwe hand en de Beulakerwijde  omvaren om via een klein stukje Beukerskanaal  weer oostelijk van Giethoorn te komen.  De Beulakerwijde , waar het soms best kan spoken straalde nu een serene rust uit met een vleugje  dampige lucht en in tint variërende grijze wolken. Toch ook wel mooi. Door de Jan Hozengracht weer op het meer de Bovenwijde aangekomen. Het weer werd er niet beter op en onder een treurig regenbuitje werd maar besloten om via de bekende korte routes als Molengat en Dorpsgracht maar rechtstreeks  naar ’t Diep te roeien. Om  15.30 uur einde van een mooie tocht van ca 30 km . Geen stralende zon die dag maar een nostalgisch weerbeeld  passend bij de serene rust van het gebied . Een tocht waar je geen andere boot tegen komt laat staan andere toeristen in een voor velen onontdekt gebied  op korte afstand van ‘t Diep.

Bram Vonk en Anneke Aalders   

Kijk. dit zijn ze dan, de stille werkers van 't Diep. Ze zorgen dat onze boten tip top in orde zijn. Iedere maandag staan ze paraat. In de zomer voor het kleine werk en in de winter grote klussen. Trots staan ze hier bij de geheel gerenoveerde Blauwe Hand. Wat hout werk vervangen, en helemaal strak in de lak, nieuwe dollen, nieuwe slidings.. je hoort het ze zeggen, je ziet het ze doen: vakmanschap is meesterschap.
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved