twitter-icon youtube-icon
Eind september is de tijd dat het roeien 's avonds voorbij is en het indoorseizoen weer begint. Een mooi moment vonden de jeugdtrainers van 't Diep om eens wat anders te doen.
Nietsvermoedend kwam de roeijeugd om 9.00 op de verenigng om te horen dat we niet gingen roeien maar: kickboksen!
'Een stukje bonding, wat corestability, een tikkie explosiviteit' waren de gedeelde ingrediënten. 
We hebben het geweten: situps, pushups, slaan, huppelen, rommelen, trappen, rode schenen, tweetallen, drietallen, omdraaien, liggen, zitten, 'allemaal gelijk', in elkaar armen springen. Allemaal gedaan.
Een leerzame en leuke ochtend. zeker voor herhaling vatbaar. wij danken de mensen van Kickboxing Steenwijk voro de goede ontvangst en training.
De foto's spreken voor zich: kijk maar eens op https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157686477514910
En de kickboksers? die komen in het voorjaar een mooie clinic bij ons doen
Enora Lucas, jeugdlid bij 't Diep, wil in het winterhelfjaar mee met School at Sea. 
School at Sea houdt in dat ze met een grote driemaster gaat varen naar de Cariben en terug en ondertussen zowel school heeft (om de dag) als zeilt (de andere dag). Het is dus gewoon school, maar dan varend. Daarnaast is er nog ruimte voor excursies naar bijv Cuba etc. School at Sea doet dat niet voor niets en vraagt een flinke eigen bijdrage. Een bedrag dat je als middelbare scholier zelf moet ophoesten. Enora houdt diverse acties, zo wordt de vaste rapporteur voor radio 2 en gaat ze schrijven voor de Stentor. Voor 't Diep had ze wat anders in petto: een heus diner. We moeten zeggen: ze kan echt koken die meid. Dus heb je als Dieplid nog een ploegendiner in het vooruitzicht of wil je een homecoming party organiseren aan het eind van vakantie: huur Enora eens in.... je zult verrast zijn.
Verrast was Enora in ieder geval met de opbrengst: in totaal € 990, door anonieme gevers, de jeugdcoaches en van de dinergangers.... ze was er stil van.


Wat fijn dat er zo'n grote opkomst was bij de klusdag!
Blijkbaar was de keuze om van het klussen een soort groepssprint te maken een aantrekkelijke formule. Er waren veel handen, we waren kort aan het werk, tegen elven bijna klaar. 
Er is geboend, geschrobt en geveegd. gestraat, gesnoeid en gezaagd. geschroefd, geboord en gespit. En vijf karren met rotzooi afvgevoerd. 
Lekker gevoel: de boel weer schoon, opgeruimd en aan kant. 
En dat samen afronden met heerlijke koffie/thee en lekkere taarten en koeken. Top!
Iedereen bedankt!

klusfotos op: https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/72157678793092203


Zaterdag 1 april is onze nieuwe wherry de Bovenwijde gedoopt. 
De wherry, volgens doper Bram Vonk het werkpaard onder de roeiboten,  is gebouwd door fa Baumgarten en volgens eisen van leden afgemonteerd. 
Het is een lichte wherry, 80 kg, en dat is nog 15 kg lichter dan de Hoosjesgracht.
Bij de boot zijn speciale riemen gekocht. Deze Bamtam-riemen zijn speciaal voor toeren. Ze zijn iets korter (kunnen dus door smallere vaarten) en minder kwestsbaar. De ervaringen bij andere verenigingen zijn positief.
De boot kan vanaf vandaag gebruikt worden. 
Veel vaarplezier!

doopfoto's op https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/72157678793092203
...... Moet je even naar Johanna lopen.

Op de klusdag was 'johanna's winkeltje' voor het eerst open. Veel leden sloegen hun slag om voor half geld kleding aan te schaffen. Een aantal producten is inmiddels uitverkocht. 
Wil je ook je slag slaan? Op de ALV 20 april houdt Johanna weer een pop up store. Be there.
"We hebben er nu acht, er mag nog wel wat bij', zei bestuurslid Johanna Visser een week geleden.. 
Of de Steenwijkers e.o.  dat gehoord hebben.... want we hebben het geweten op de open dag: Het was een komen en gaan van nieuwe leden. De eersten waren er al ruim voor 11 uur toen we net het klussen achter de rug hadden. net op tijd. Daarna druppelde dat zo stevig door. Zo'n man of dertig heeft kennis gemaakt met roeien.
Leuk die gezamenlijke liefde voor watersport en buiten zijn. Leuk ook dat dingen die wij heel normaal vinden, voor anderen bijzonder zijn: 'oh je roeit achteruit, ik heb best wel gekeken naar de olympische spelen, maar me dat nooit gerealiseerd'. Opvallend is dat we dit jaar een wat jonger publiek blijken te trekken. Een paar jeugdleden, maar ook vooral dertigers en veertigers. Vaak mensen die om een of andere reden van sport veranderen of willen beginnen met sporten. prima. 
De roeibak die vorige week gebruiksklaar is gemaakt is een groot succes. Je kunt één iemand heel precies instructie geven en de anderen kunnen meekijken. 
Over twee weken beginnen alle nieuwelingen.
Dat wordt dringen op t water en bij de bak.

foto's https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157678793092203
daarisie! de nieuwe wherry..
we moesten er flink op wachten, maar afgelopen week heeft Fa Baugarten de nieuwe wherry afgeleverd. fijn licht en prachtig afgewerkt. Nu nog in plastic, .. vanaf volgende week vaarbaar.
zaterdag 1 april wordt ie tijdens de open dag gedoopt, om ca 11.30.
de naam? kom op 1 april, dan hoor je 'm als eerste (psst: vooral verder vertellen).
Dit jaar gaan we bij de instructie veel gebruik maken van de roeibak. Zaterdag kregen de instructeurs 'les': welke oefeningen kun je doen, hoe werkt het klaarleggen, is het veel werk?
hun reactie: 'eigenlijk gaat dat best wel snel', 'wat een goede oefeningen kun je doen', 'zo leer je het roeien veel sneller'. 
en de dissonant: 'wel lachen zo'n varende ergometer!' (duh)
zo is het wel genoeg > Nieuwe leden? laat ze maar komen!
De dames Veteranen-E ploeg van t Diep werd zaterdag 18 maart onder relaxte omstandigheden 20e in een tijd van 33.33 min. Dineke van Vendeloo, Tineke Bos, Marlees Volkers , Johanna Visser en Catrien Brinkman waren tevreden. 'Het ging lekker.'  Zondag 19 maart mochten de mannen van de Acht aan de bak. Echt aan de bak.... met een strakke 6 Bf op kop is het flink beuken die 8 km tussen Amsterdam en Ouderkerk. Maar ook bij hen ging het best wel goed. Paul, Leijn, Tom, Jasper, Reinoud, Hans en Victor eindigden samen met stuurvrouw Dineke keurig 30e in een veld van 66 boten.
De dames Veteranen-E ploeg van t Diep werd zaterdag 18 maart onder relaxte omstandigheden 20 overall, en vierde (!) in hun categorie in een tijd van 33.33 min. Dineke van Vendeloo, Tineke Bos, Marlees Volkers , Johanna Visser en Catrien Brinkman waren tevreden. 'Het ging lekker.'  Zondag 19 maart mochten de mannen van de Acht aan de bak. Echt aan de bak.... met een strakke 6 Bf op kop is het flink beuken die 8 km tussen Amsterdam en Ouderkerk. Maar ook bij hen ging het best wel goed. Paul, Leijn, Tom, Jasper, Reinoud, Hans, Bart en Victor eindigden samen met stuurvrouw Dineke keurig overall 30e in een veld van 66 boten.
logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved