twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

20 januari is het nationale roeicongres, geen suffe jaarvergadering, maar een mogelijkheid om deel te nemen aan flink wat workshops van andere verenigingen en organisaties die met roeien te maken hebben. Dit jaar veel workshops over veiligheid, werven van leden, communicatievormen etc. en dat allemaal gratis voor roeiers!
wie gaat er mee? Er is nog plek in de auto.  Feike Tibben
info: https://knrb.nl/wp-content/uploads/sites/171/2017/12/workshop-beschrijving-2018-versie-20171213.pdf 
aanmelden: https://knrb.nl/2017/12/06/inschrijving-aegon-nationaal-roeicongres-geopend/
'Op de sloten van Giethoorn, daar lukt het wel. Maar 5000 kilometer roeien, van Europa naar Amerika, is andere koek.' schreef mark slats vandaag in het Nederlands Dagblad, in het vertrek-interview over zijn aanstaande race van de canarische eilanden naar de cariben (hé Enora, hij komt naar je toe!).

Maar zo'n opening gaat toch schuren.  Heb ik wat gemist? gelijk maar even de ledenlijst gecontroleerd. Geen Slats was lid van 't Diep. Gastroeier dan? ook niet....  deelnemers van de WWMT? niet bekend.... hum... hoe weet deze Wassenaarder dan waar ie over spreekt?
Zodra ie weer terug is nodigen we m uit voor een tochtje met z'n oceeanroeiboot door Giethoorn....
 lees zelf maar op: https://www.nd.nl/nieuws/nederland/soms-sla-ik-wel-vier-keer-per-dag-overboord.2875705.lynkx
Het indoorroeien is jaren geleden begonnen als een noodgedwongen trainingsvorm  om de roeiwinter door te komen, maar wordt steeds meer een volwaardige sport op zichzelf. Ga ook maar eens na bij ons: eerst één ergometer, toen twee. Nu staan er ruim 10 is dat vaak nog niet genoeg. Indoorroeien is ook volslagen anders: geen ploegenspel, geen serene rust op het water geen subtiele techniek. Maar man tegen man, pure power, schreeeuwend publiek, muziek en flitsende schermen  Zaterdag 9 december waren de Nationale en open Europese kampioenschappen in Amsterdam. Aan de start maar liefst 1800 roeiers in verschillende klassen. Onder hen vier roeiers van t Diep

Meisjes 16
Marit Nygard uit Meppel mocht in de categorie M16 de spits afbijten. Vooraf had ze ingezet op een tijd van 8.20 min over 2 km.  Zoals wel vaker gingen de jongen meiden erg hard van start, vaak ook te hard en moesten ze dat onderweg bekopen. Niet Marit. Die knabbelde in een gestaag tempo steeds meer van haar tijd af en eindigde in een mooie tijd van 8.13,7 op een 30e plaats.

Jongens 18
Daarna was het de beurt aan de jongens 18. Hidde Schultze uit Oldemarkt en Steven Jongsma uit Steenwijk hadden vooraf ingeschat dat het een spannende strijd tussen hen  twee zou worden.  De trainingen afgelopen weken hadden laten zien dat Steven steeds dichter in de buurt van Hidde komt.  Ambitieus en een tikkie overmoedig nam Steven bij de start dan ook de leiding van de twee. Hidde bleef koelbloedig  en met een heuse ‘negative split’ denderde hij onderweg over Steven heen.  De Tsjech Gustav Mahler werd Europees kampioen. Hidde 39e in een tijd van  7.01.4 en Steven  48e met een tijd van 7.18.2

Lichte Senioren
Obbe Tibben, uitkomend voor Skoll maar nog lid van t Diep, liep al een paar maanden met het plan om bij de lichte senioren het nationale record te willen verbeteren. De gewonnen Hel van het Noorden twee weken geleden bevestigde hem op de goede weg te zijn. Obbe vertrok snel, maakte het onderweg meer dan spannend en dook precies 0,1 seconden onder het oude record. Met 6.15.5 mag hij zich niet alleeen Nederlands en Europees kampioen noemen maar ook nationaal recordhouder. Het scheelde weinig of Obbe had zijn race gemist. “Ik was iets te geconcentreerd aan het warm roeien en had niet door dat iedereen uit mijn heat al vertrokken was naar de zaal. Ik had net op tijd door dat ik weg moest, Tijdens de race bleef het publiek maar schreeuwen, zelfs de fotografen moedigden me aan. Dat gaf wel een kick en zorgde ervoor dat ik er alles uit kon persen. Het kan nog sneller, maar dit was genoeg.”

Natuurlijk hebben we foto's. Die van Obbe zijn een beetje wazig... we moest zelf ook juichen en feestvieren

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157689399161921
Omdat het zaterdag 2 december te koud en te mistig was om te roeien werd een ouwe vertrouwde  van stal gehaald: de ergo-estafette.
jeugd en junioren in drie teams tegen elkaar op ieder 500 m ergometeren, vervolgens drie grondoefeningen en tot slot ieder nog eens 1000m ergo. Voor natuurlijk de eeuwige dieproem.
Na deze intensieve training werd onder het genot van een kopje thee het jaarlijkse trainingscollege gegeven door Hans: hoe werken je spieren, waarom moet je trainen, wat is het effect etc. 
En natuurlijk: waarom is te zwaar trainen niet goed... (Tss  hebben we ons eerst doodgeroeid, komt ie er later mee dat dat niet goed is. wat wil den trainert nou...)
En dan eindigt de training met.... een selfie: we did it!

Van de training van vandaag hebben we mooie portretten gemaakt: zie hoe de gezichten bij inspanning veranderen. op het eerste gezicht zie je bijna niets en wordt er bijna stoïcijns hard geroeid, maar kijk eens goed naar die steeds meer vaagstarende blik, het uitgetrokken gezicht: hier wordt echt afgezien! zie 
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157661185774197
Vorig jaar zijn wij samen met omwonenden van het steenwijker diep, de visfederatie en de gemeente steenwijkerland gestart met een mediationtraject over visplateaus op het steenwijkerdiep. De reden: de vissers willen maar liefst 50 vaste wedstrijdplateaus en die 40 weken per jaar voor wedstrijden gebruiken. Die omvang en intensiteit bedreigen ons roeiplezier en het woonplezier aan 't Diep. Met de mediation wilden we een voor alle partijen haalbare oplossing vinden.
Heaas is recent de mediation afgebroken en moet deze als mislukt wordne beschouwd. Dit moet vooral op het conto van de vissers worden geschoven: zij zijn niet bereid tot een echt compromis. 
Afgelopen weken hebben de vissers intensief lobbybrieven gestuurd aan de gemeente en deze week van hen een groot artikel in de stentor. Hierin geven ze aan dat genegeerd worden etc. 
Het mogen duidelijk zijn dat dit niet strookt met onze lezing. Daarom hebben we met de bewoners van het Steenwijker Diep de koppen bij elkaar gestoken. In antwoord op de hengelaars hebben wij én de bewoners brieven gestuurd naar college en raad en naar de diverse media gestuurd. 
Jammer dat de zaak zo op scherp gezet moet worden, maar we kunnen dit ook niet over onze kant laten gaan.

zie ook het artikel in de Steenwijker courant: https://www.steenwijkercourant.nl/nieuws/steenwijkerland/518848/wedstrijdlocatie-voor-sportvissers-op-het-steenwijkerdiep-is-prestigeproject.html

wordt vast en zeker vervolgd, we houden jullie op de hoogte

Wat parijs-roubaix is voor het wielrennen is het Eemskanaal  in Groningen voor de roeisport: de hel van het Noorden. Berucht vanwege het vaak slechte weer met veel wind en lage temperaturen en.. een lange afstand. Voor de roeiers de ultieme krachtmeting aan het eind van het seizoen. Gisteren was het weer zover en de kenners zeiden dat het 'echt helweer' was: windkracht 4 tegen en slechts een paar graden boven nul. Vanuit Steenwijkerland namen drie roeiers deel. Obbe Tibben uit Onna, tegenwoordig ook uitkomend voor roeivereniging Skøll uit Amsterdam in de eenmansboot en Bart Volkers en Victor Bastiaansen in de 'twee zonder'. 
Bart en Victor werden keurig derde in hun veteranen categorie in een tijd van 31.23 waren de achter ploegen van de Hoop en en Tromp,en de eerste van de oostelijken. Ze lieten roeiers van Assen, Almelo en Deventer achter zich.  Vorig jaar had Obbe als junior een fraaie tweede plaats gehaald in het seniorenveld. Dit jaar was hij gebrand op meer. Bij de eindstreep bleek hij niet alleen veruit de snelste van de lichte roeiers (onder de 72 kg), maar had hij en passant ook het veld met zware roeiers opgerold in een tijd van 25.08. Feest dus. Helaas gaat t blik naar Skøll.
wil je lezen wat anderen schreven? dit stond op nlroei: http://nlroei.nl/helwinnaar-tibben-knrb-moet-investeren-lichte-dubbel/
en dit schreven de collega's van folia, het Amsterdamse studentenblad: http://www.folia.nl/actueel/116524/hva-student-obbe-18-roeit-de-hel-van-het-noorden
Jaja de Diep-piepers worden groot
Zoals jullie zien zijn we bezig de site www.tdiep.nl weer eens op te frissen. Er staan nieuwe leuke foto's in de etalage geplaatst en ook andere vernieuwingen worden de komende weken doorgevoerd. Die website is een belangrijk uithangbord van de vereniging, naast onze roeiers (allemaal ambassadeur) en stukjes en posts in de media.
Denk je.. nou dat valt wel mee, op die site kijken alleen Diepleden.. dat is niet zo. Vootal anderen kijken op onze site. In 2016 hadden we meer dat 18.000 bezoekers waarvan 9.500 unieke bezoekers. Kijk, dat zijn aantallen en die geven maar eens aan hoe belangrijk die site is.
Waarom we dat zeggen: we willen graag dat ook iedereen zich herkent in de verenigingssite en we voor alle groepen herkenbaar en zichtbaar zijn. Toerroeiers, vrije roeiers, dames veterarnen, midwekers en marathonners: kunnen jullie ons helpen aan nieuwe foto's, leuke anekdotes, artikelen, etc etc.  opmaak en vorm maakt niet uit, daar redden we ons echt wel mee. Grote bestanden? idem.
De eemhead, de head van het najaar op de bochtige Eem in Amersfoort begint al een aardig Dieptraditie te worden. De wedstrijd wint aan breedtedsportkarakter, met drie blokken van 2,5, 5 en 7,5 km biedt t voor elk wat wils. Van c-boten 'voor de eerste keer' tot  achten die hier geroutineerd  hun hand niet voor omdraaien.  
Van t Diep drie skiffeurs aan de start van het middelste blok.
Dorig Hagedoorn waagde zich als enige meisje 18 aan de 5 km. In de stromende regen haalde zij in een tijd van 26.55 een derde plaats achter Emma Tros en Teddy Faddegon, beide uit Naarden.
Bij de J 18 hadden we twee roeiers aan de start. Hidde Schultze voer een strakke en stoere wedstrijd en wist zich mooi voor in het veld te vechten. Het resultaat was een derde plaats achter
coupede la jeunessroeiers Stefan Slagter en MAx Jager  en een tijd van 22,12. Voor Steven Jelsma was het zijn eerste lange afstandwedstrijd. Hij kwam vooral om ervaring op te doen. Hij werd 7e in een tijd van 24.15.

foto's: http;//www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157687293316074

Eind september is de tijd dat het roeien 's avonds voorbij is en het indoorseizoen weer begint. Een mooi moment vonden de jeugdtrainers van 't Diep om eens wat anders te doen.
Nietsvermoedend kwam de roeijeugd om 9.00 op de verenigng om te horen dat we niet gingen roeien maar: kickboksen!
'Een stukje bonding, wat corestability, een tikkie explosiviteit' waren de gedeelde ingrediënten. 
We hebben het geweten: situps, pushups, slaan, huppelen, rommelen, trappen, rode schenen, tweetallen, drietallen, omdraaien, liggen, zitten, 'allemaal gelijk', in elkaar armen springen. Allemaal gedaan.
Een leerzame en leuke ochtend. zeker voor herhaling vatbaar. wij danken de mensen van Kickboxing Steenwijk voro de goede ontvangst en training.
De foto's spreken voor zich: kijk maar eens op https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157686477514910
En de kickboksers? die komen in het voorjaar een mooie clinic bij ons doen
Enora Lucas, jeugdlid bij 't Diep, wil in het winterhelfjaar mee met School at Sea. 
School at Sea houdt in dat ze met een grote driemaster gaat varen naar de Cariben en terug en ondertussen zowel school heeft (om de dag) als zeilt (de andere dag). Het is dus gewoon school, maar dan varend. Daarnaast is er nog ruimte voor excursies naar bijv Cuba etc. School at Sea doet dat niet voor niets en vraagt een flinke eigen bijdrage. Een bedrag dat je als middelbare scholier zelf moet ophoesten. Enora houdt diverse acties, zo wordt de vaste rapporteur voor radio 2 en gaat ze schrijven voor de Stentor. Voor 't Diep had ze wat anders in petto: een heus diner. We moeten zeggen: ze kan echt koken die meid. Dus heb je als Dieplid nog een ploegendiner in het vooruitzicht of wil je een homecoming party organiseren aan het eind van vakantie: huur Enora eens in.... je zult verrast zijn.
Verrast was Enora in ieder geval met de opbrengst: in totaal € 990, door anonieme gevers, de jeugdcoaches en van de dinergangers.... ze was er stil van.


logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved