twitter-icon youtube-icon
Een keer per jaar komen ervaren en onervaren jonge roeiers niet uit voor hun vereniging, maar voor hun school: De nationale Schoolroeikampioenschappen. De ervaren ploegen worden meestal gevormd door leden van verenigingen, voor de onervaren ploegen zijn de NSRK de afsluiting van een aantal weken kennismaken met de roeisport. Uit onze regio aan de start twee ploegen van RSG tromp meesters uit Steenwijk en twee ploegen van Stad & Esch uit Meppel. Enora lucas, lid van t Diep, deed mee in een ploeg van Jena XL uit Zwolle.
In de voorwedstrijden, bedoeld om te bepalen welke ploegen de beste papieren heeft in de finale, verliepen naar wens: alle ploegen mochten zich verheugen op een prominente roeiplek.  Daan Buitink, Jan-Pieter Boersma, Tom de Haan uit Steenwijk en Robert Spin uit Willemsoord mochten zich in de finale tot favoriet betitelen. van de 20 schoolteams hadden zij de op een na beste tijd. 'en het kan nog harder', verzekerden de mannen. En dat deden ze in 1.55 ragden ze de 500 m af. Helaas was dit ploegrecord niet voldoende: scholengemeenschap de Rede uit Terneuzen kaapte het kampioenschap voor hun neus weg. De ploeg van Tromp Meesters was desondanks tevreden: 'we hebben er alles aan gedaan, het kon echt niet harder'.
Jorrit Wubben uit Steenwijk roeide samen met Hidde Schultze uit Oldemarkt in de categorie 'ervaren/bovenbouw'. Jorrit voelde er veel voor om het kampioenschap van twee jaar geleden, toen nog onderbouw, dunnetjes over te doen en ook Hidde voelde zich gestuend door zijn winst op de ZRBwedstrijden een week eerder. Toch moesten zij ook hun meerdere erkennen. Met hun 1.36 min kwamen ze ruim een seconde tekort op de ervaren ploeg van het Goois Lyceum uit Bussum.
Stad en Esch uit Meppel bracht twee ploegen in de categorie ervaren/onderbouw aan de start. Marit Nygard uit Meppel en Quintijn van Helsdingen uit Steenwijk werden in de finale keurig derde. Joep van Seeventer en Ivo de Vries maakten er een spannende strijd van, en moesten hun plek op de laatste meters nog veroveren. Hun 1.48 was goed voor een vierde plaats. De Zwolse ploeg van Enora Lucas groeide duidelijk in de wedstrijd en perste er na een matige start een vette winst op de B-finale uit. In the pocket. volgend jaar gewoon weer
foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157668957687120
Op de ZRB, een 2 km wedstrijd op de Tilburgse wedstrijdbaan , heeft Hidde Schultze zondagmorgen in alle vroegte de winst gepakt. Na een redelijke start (2e op de eersted 500 m), nam hij gestaag het initiatief over van Lennart de Vries van Aross uit Oss. Na 1500m bedroeg zijn voorsprong op de laatste al 2 seconden.Voldoende marge voor het laatste stuk, zo leek het, maar oei wat werd het krap. Lennart kwam in het laatste stuk stevig opzetten en met een krappe marge van 0,2 sec bleef Hidde hem net voor. pff..
Jorrit Wubben die in dezelfde race voer had een degelijke start en eerste 1000 m, en lag stabiel derde, maar verloor in het middendeel kostbare 5 seconcen die niet meer konden worden goedgemaakt. Hij viel zo buiten de top drie.
Marte Naaktgeboren haalde vorig jaar op de ZRB het eerste 2k Diep-blik. Zou dat nu weer kunnen? helaas het starten in een zwaarder veld - ze is nu echt junior-af en mocht voor het eerst in het seniorenveld starten- én werken én minder trainen eist zijn tol. In haar skiff voer ze een keurige race, maar wel ruim buiten de prijzen van de Dames Beginnelingen
Meestal zie je bij 't Diep het volgende patroon: onbekende gastroeiers pakken toerboten voor het ruime sop en bekende diepers oefenen in de buurt van 't vlot. 2 mei was alles anders: onze jeugdleden gingen een avond de hort op en er was een invasie aan nieuwelingen op 't vlot: de lions uit Steenwijk hadden een heuse roeiclinic.

De jeugd deed in estafette-vorm een rondje Jonen - Beulaker - Dwarsgracht.Ervaren en onervaren, iedereen kon en deed mee, omdat we in estafettevorm fietsten en roeiden. Hoe ze het vonden: als veulens in de wei zo blij , maar ook: 'hoe lang het was en hoe ver..',
Enfin, de foto's spreken voor zich.

https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/72157667814042366

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157667792701661

Evenementen KNRB 2015

Het nieuwe jaaroverzicht 2015 evenementen van de KNRB wordt alleen nog in zeer beperkte oplage naar roeiverenigingen gestuurd. Voor leden is deze wel digitaal beschikbaar. Download het bestand via de ledenpagina. 
Weet je niet meer hoe je in moet loggen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het eind is in zicht! De laatste klussen dienen zich aan.
Zodra de vorst uit de grond is kan het straatwerk afgemaakt worden. Cedric kan daarbij hulp gebruiken. Data worden nog doorgegeven.
Ook zijn er diverse schilder klussen. Er hangt een lijst op de roeivereniging in de nieuwe ergometer ruimte. Daarop kan ingetekend worden voor een klus.
Een deel van het werk kan nu al gedaan worden. Andere zaken in overleg met Henk.
 
Komende week wordt de nieuwe ketel geplaatst. Vervolgens worden plafonds gemaakt en wordt de vloer in de hal en kleedkamers aangebracht.
Daarna wordt het sanitair afgemonteerd.
Henk zal de komende week de vloer in de gang boven aanbrengen en vervolgens de oude trap afbreken.

Verbouwing clubhuis 't Diep 2014-2015Wie regelmatig op de club komt ziet bij elk bezoek dat er grote voortgang is in de verbouwing. De derde loods is bijna dicht, er wordt hard gewerkt aan de grote deuren en de boot- en riemensteunen. In de hal is Henk druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe trap en boven wordt de ergometerruimte afgewerkt. De kleedkamers zijn betegeld: dat geeft meteen een heel ander beeld. De installateur is begonnen met trekken van leidingen.

Alweer een grauwe dag. Onze reis naar het Zuiden is opnieuw uitgesteld. Na de griep sloeg ernstige rugpijn toe bij m'n lief. Eén lichtpuntje: nu kan ik alsnog naar de nieuwjaarsbijeenkomst op 't Diep.

Diepsoos oktober 2014 Op 31 oktober is de eerste Diepsoos gehouden. Er waren ca. 20 leden aanwezig. We hebben gezellig met elkaar kunnen kletsen en lachen. Er werd zelfs even een mini competitie sjoelen gespeeld. Josée had voor lekkere hapjes gezorgd. 
De volgende Diepsoos is vrijdagavond 28 november om 20.30 uur. Mis het niet!

logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved