twitter-icon youtube-icon
Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

snoeien, egaliseren, graven, vegen,uitmesten, zemen, leeggooien en boenen... allemaal gedaan.
ja ja de voorjaarsklus zit er weer op. het was gezellig samenwerken. De formule van twee uur doorwerken en daarna klaar bevalt goed. Goed te doen en effectief. daarna gelijk om 11 u zelf roeien of nieuwe leden opvangen bevalt goed
Nieuwe leden zijn opgevangen in een leuke sfeer. ze zien een vereniging die de boel voro elkaar heeft, vitaal is en waar een leuke sfeer hangt.

foto's ? natuurlijk!https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157692498308732
afgelopen zaterdag hebben jullie ongetwijfeld weer allerlei verenigingen gezien waarvan je dacht 'ja die ken ik', maar mischien ook wel sommigen waarvan je dacht...... 'wie waren dat ook al weer?'
kortom: hoog tijd om al die bladen te leren kennen:
we zijn benieuwd naar jullie score

http://bladen.mgapps.nl/

We kijken terug op een zeer geslaagd roeiweekend waaarop de nationale weerribben en wiedenmarathon en toertocht werd gevaren. 
Zaterdag was de wedstrijd door het nationale park weerribben-wieden waaraan 80 ploegen meededen. Onder hen veel oude bekenden, zoals de winnaars van vorig jaar ZZV uit Zaandam.  Voor het 4e lustrum had de organisatie een speciale route bedacht over de grote meren in de regio. Helaas bleek de wind te sterk en werd uitgeweken naar een meer veilige tocht richting de weerribben.  De wedstrijdroeiers vonden het allemaal best. Ook deze route was uitdagend, zowel voor de conditie als voor de stuurmanskunsten. Reikhalzend werd uitgekeken naar de tweestrijd tussen ZZV uit Zaandam en de Bremer Ruderverein, vorig jaar 1 en 2 met nog geen minuut tijdsverschil over 55 km. Dec winst ging dit jaar naar Duitsland, maar niet naar Bremen. De Oldenburger Ruderverein was dit jaar de snelste ploeg. Voor Roeivereniging Breda. ZZV en Bremen werden slechts 3e en 4e... Voorzitter van het organiserende Comité Gerard Goedhard: ‘we zien dat elkaar het aantal inschrijvingen nog steeds een beetje stijgt, het niveau hoger wordt en de ploegen van steeds verder komen. Ploegen plakken er vaak een heel weekend of langer aan vast en sommige serieuze ploegen komen een week van te voren al het parcours verkennen. We organiseren dus niet alleen een wedstrijd, maar geven ook nog eens een economische boost aan de regio. er zijn veel hotels en pensions met roeiers dit weekend.’  En de Duitsers?  Van hen kregen we slechts een zeer tevreden: ‘Na endlich’. 
Zondag 8 april hield de vereniging een toertocht over 35 km. Deze toch ging wel over de meren, omdat de wind toen minder was. Onder heerlijke omstandigheden hebben de ploegen genoten van het moois in ons gebied. Voorzitter Gerard Goedhard nog een keer: ‘5 weken geleden stonden we hier met z’n allen op de schaatsen, nu genieten we van het varen bij meer dan 20 graden. Het is zo mooi dat het water iets is van alle seizoenen. Schaatsen, varen, het kan allemaal.

foto's? hierbij de eerste.https://www.flickr.com/photos/rtvoost/sets/72157695410725415/

meer zien: hierbij een filmpje van 20 jaar WWMT.. helemaal zen.. OOOhm...
https://www.youtube.com/watch?v=6Gy9RrcROYU
De head, normaal gesproken dé openingswedstrijd van het jaar ging dit jaar voor het eerst in lange, lange tijd niet door door slecht weer en dat maakte dat er éxtra werd uitgekeken naar de skiffhead en de tweehead. Bij de tweehead hadden we als Diep twee ploegen aan de start. Veteranen Bella en Els en senioren Hidde en Steven. 

Bella en Els voeren in de klasse DV-D een solide wedstrijd met een eindtijd van 34.52 die goed was voor een 22e plaats overall en 3e in hun klasse. standaardtegenstanders Arendien Pruim en Carla Peelen van de IJssel werden met 13 seconden verslagen. En zo is er altijd een strijd binnen de strijd.

Bij de Heren dubbel twee moesten onze Hidde en Steven voor het eerst starten in het seniorenveld en het opnemen tegen ploegen uit Nijmegen, Zwolle en Amsterdam. Ook zij werden derde in een tijd van 29.46. Met wat strakker stuurwerk had er wellicht nog een tweede plek ingezeten. Mooie prestatie mannen!

Aan de prestigieuze Skiffhead deed maar één Diep-lid mee: Obbe Tibben. Weliswaar niet in Diep-tenue maar in de kleding van Skoll-Amsterdam, maar toch. ...
Obbe voer een superstrakke wedstrijd, voer strak de bochten en een mooi tempo en wist als lichte heer zelfs het zware eliteveld te winnen. Een herhaling van de stunt die hij op de Hel van het Noorden heeft uitgehaald en dus overall winnaar. Dat betekent dat zijn naam wordt bijgeschreven in die lange lijst met kampioenen vanaf 1951 tot nu. Clubgenoor Lennart van Lierop kwam nog het dichtst bij met één seconden achterstand. Erkend hardroeier Nikki van Sprang moest al een gat van 23 seconden laten en de zwitser Michael Schmid die speciaal uit Luzern was overgekomen om hier te winnen zag een achterstand van 43 seconden.

foto's? natuurlijk: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157693330133511

Maar we hebben meer. Van de Skiffhead wordt natuurlijk ook verslag gedaan op Langs de Lijn op NPO 1. Luister maar via onderstaande link. het roeien begint op 16 min 30.
https://www.nporadio1.nl/nos-langs-de-lijn/uitzendingen/616231-2018-04-01
Recentelijk zijn er twee voorlichtingsavonden gehouden over Trainingsmethodiek en Afstellen van de roeiboot. De documentatie en presentaties van die avond kan je terugvinden in de nieuwe Diep Academie zodat je alles nog eens kan nalezen! Ga in het hoofdmenu naar "Vereniging" en vervolgens naar "Diep Academie".
op 23 maart hadden we onze algemene ledenvergadering.
hoofdpunten:
-rekening en begroting zijn goedgekeurd, contributie gaat in 2019 iets omhoog  (€ 290 voor gewone leden)
-de dubbele diepdol gaat dit jaar naar Piet Hendriks en Annemarie Maas
-het vlootplan 2017 - 2020 is vastgesteld  
-er wordt een zware gladde vier gekocht, de Jonen wordt verkocht
-Bestuur: Johanna Visser en Lodewijk Glass zijn afgetreden. Zij zijn bedankt met een zilveren roeiriem. Menno Valentijn is benoemd als commissaris instructie, Dineke van Vendeloo als Commissaris Wedstrijden, Henk Loijenga is commissaris Gebouwen. Gerard Goedhard is herbenoemd als secretaris. Voorzitter Feike Tibben wordt lid van het bestuur van de roeibond. Hij zal dus moeten aftreden als voorzitter. De functie van commissaris materiaal blijft vacant.

Het was een boeiende ledenvergadering met belangrijke besluiten. 
 Het verslag ontvangen de leden binnenkort, zoals ook is afgesproken op de ALV
Traditiegetrouw is 'het rondjefroskepolle' de start van de juniorencompetitie. 
In de juniorencompetitie starten onervaren (<1 jaar) en erv aren (< 2 jaar)  roeiers in een eigen competitie van verenigingen uit noord en oost nederland. Dus Hunze, Wetterwillen, Amyces, Jason, noem maar op. 

De erven ploeg kwam er dit jaar jaar niet aan te pas. De mannen van de ARC bleven onze Niek, Olivier, Koen en Wibe ruim voor. Hoe anders was het met onze onervaren meiden. De Combiploeg Diep/Skylla met Iris, Bente, Amarinth en Eline pakten de dagtaart. Bingo.

foto's? natuurlijk!. Kijk vooral eens hoe sportief een heuse startsnoek wordt opgevangen doro Eline en Iris.. jaja t is niet allemaal erg. Roeien... best wel leuk
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157693150055661
Afgelopen week was ons lid Obbe Tibben te gast bij het beschermersdiner van de Koninklijke-Holland Beker. Daar heeft hij het gezelschap verteld over zijn liefde voor het roeien en de weg naar de top. Ook de HollandBeker-mannen en vrouwen weten nu waar t Diep ligt

zie:  https://roeien.nl/2018/03/19/obbe-tibben-over-de-weg-naar-de-top/
Fransje, in januari was ze nog heel vief. Een val, en nog eens,… het is wel even wennen, Fransje, ons eerste Dieplid! Wat heeft die van het roeien genoten! Een ongekend sportieve dame! Paardrijden bij Spijkervet, zeilen , zwemmen, -tot na haar 80e verjaardag iedere ochtend een duik in haar grote vijver in Giethoorn –als er geen ijs lag tenminste!  In januari vertelde ze nog met trots in detail hoe ze zich  in 1986 als eerste aanmeldde na een advertentie in de krant.

“Het was in de stationsrestauratie, daar kon je je aanmelden, en daar kostte de koffie maar 1 gulden! Ze moesten nog op de centen letten toen! Ik was er al vroeg, ik wilde de boot niet missen! Ik zat te wachten, Boudewijn was er nog niet. Ik dacht, roeien, dát is wat voor mij. Ja, ik was al de 60 door! Ze keken me aan. Maar er was nog niemand, dus het werd geaccepteerd”. En dus leerde Fransje roeien, nog in de vermaarde afgedankte blauwe “badkuip”. Ze haalde haar skiff-diploma’s. Maar het liefste deed ze toch toertochten door onze prachtige omgeving, waar ze zo gek op was. Ik heb niet één tocht gemist, zei ze vaak. Niet toevallig was zij al in de eerste jaren van ’t Diep lid van de toer- en aktiviteitencommissie. En zo bleef zij nog 30 jaar roeiend lid, tot haar 90e !!, en daarna nog donateur, net als haar lieve marinier Evert, die meteen maar aanschoof als materiaalman en donateur. Routes verkennen, tot in Belt Schutsloot, ook met haar Evert in hun sloepje. En trouw 3 per week met de midweekgroep… met een Kopiko’tje erbij voor ieder in de boot! Op zondagmorgen kwam Evert dan met koffie bij het keerpunt, want een kantine was er aanvankelijk niet. En in januari tijdens de tocht kniepertjes eten bij haar thuis. Toen ze met haar 80e nog roeide (“Tocht met taart, want het is toch allemachtig prachtig, als je met tachtig nog vaart!”) kwam er een stuk in de krant, en de Steenwijkse troubadour Gerard Buisman dichtte en zong een lied op de SLOS, speciaal voor onze Gieterse Fransje … En er kwam een gedenk-album, en een feestelijk clubdiner. Genieten…! Ja, we hebben de foto’s nog! Maar van stoppen wist ze niet, hoefde ook niet, ze roeide keurig netjes, nóg 10 jaar erbij, en nog een enkele zonnige dag daarna.

Wat spijtig, dat we onze belofte om op de eerste mooie lentedag haar nog weer eens mee te nemen –zelf roeiend!- niet meer kunnen waarmaken..

We zullen onze Fransje niet gauw vergeten. In het clubgebouw zullen we nog deze week een mooi gedachtenis-album ter inzage leggen.


Op maandagavond is de klusploeg bezig de boten te onderhouden, Er klinkt het noeste hamertje tik ondersteund door ritmisch gezaag en geschuur en het ruikt naar lak en houtkrullen.... 
goed? 

nee, fout!

Ook de materiaalmannen gaan met de tijd mee en nu al drie maandagavonden lang krijgen 6 heren (dames!) onderricht in het onderhouden van kunststofboten, niks geen kernhout, spinthout en spietjes.. maar polyester, polymeer, matjes, 'vezels in de goede richting' en 'verjongen'. Maar ook les in omgaan met gevaarlijke producten, stomaskers, oogbeveiliging. Die mannen doorstaan wat voor ons roeiplezier.
Het is mooi om te zien hoe deze leergierige mannen onder leiding van Allard zich de nieuwe materie eigen maken en waarempel ook al echte boten onder handen nemen: hups de zaag er in...
ook eens zien hoe dat gaat? 
nog twee maandagavonden.. kijk maar op de roeikalender
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved