twitter-icon youtube-icon
Twee woensdagmiddagen waren 16 RSG-leerlingen bij ons te gast.
Zij maken deel uit van het project Sportklas, een groep van tweedeklassers
uit alle onderwijsvormen van de RSG.
Onderwerp dit jaar: Water! Dat betekent kennismaking met allerlei
watersporten, dus ook roeien.
Een aantal leden van 't Diep zorgde voor een mooi circuit bestaande uit
ergometeren, roeien in de bak, en uiteindelijk het water op onder
begeleiding van ervaren roeiers. Het was een mooi festijn: Ergowerk onder
hardcore muziek, zwoegen in de bak en spetteren op het water.
Iedereen blij! Wij hebben een aantal potentiële jeugdroeiers gespot. Je weet
maar nooit... Wij hebben ons best gedaan.
Alle medewerkers hartelijk bedankt.

RSG
Het afgelopen weekend stond voor Roeivereniging ’t Diep in het teken van de 23ste Weerribben en Wieden Marathon en Toertocht (WWMT). Met op de zaterdag 37 boten voor de marathon en een drukke zondag met maar liefst 62 boten voor de toertocht. De marathon was zwaar. 5 graden, een vrij harde Noordoosten wind, onder die omstandigheden is 55 km roeien – via Wetering, Kalenberg, Nederland en dwars over het Giethoornsche Meer - een ware prestatie. De snelste tijd was voor de Duitse ploeg Wasserfreunde Hemmoor e.V., 4 uur en 36 minuten. Ook gingen er prijzen naar Oldenburger RV 1, Clever RC – de roeivereniging uit Kleef - en de Alkmaarsche en Zwolsche roei- en zeilvereniging.

De zondag verliep met een toertocht van 33 km een stuk relaxter. Voor velen was het weer de eerste keer na de lange Corona-periode dat ze meededen aan een georganiseerde tocht. De zon liet zich zien en de roeiers genoten van de prachtige omgeving van het Steenwijkerland. Van roeivereniging De Waal uit Nijmegen mocht ‘t Diep een oude houten riem in ontvangst nemen. In de roeiwereld een gebruik dat te vergelijken is met het onderling uitwisselen van shirtjes. Een gebaar van respect over en weer. ’t Diep zal de riem met trots toevoegen aan haar verzameling.

Naast de WWMT werd er het weekend ook een nieuwe boot gedoopt: de Heuvengracht. Een ongestuurde gladde 4, vernoemd naar de schakel in de vaarverbinding vanaf het Giethoornsche Meer door de Weerribben naar de Friese waterwegen. De vloot van ’t Diep is hiermee na een aantal jaar van vervanging van het oude materiaal weer op orde. Naar traditie werd er voorgeroeid in de nieuwe aanwinst van ’t Diep door leden van de vereniging. Al met al een geslaagd weekeinde voor ’t Diep. 

Op ons fotoarchief staan albums van de marathon en toertocht en van de doop van de Heuvengracht: https://www.flickr.com/photos/t_diep/sets/




Afgelopen zaterdag 19 maart vormde in twee opzichten een frisse start van het nieuwe seizoen.
Met de Corona maatregelen achter ons, mochten we 18 mensen ontvangen op ’t Diep voor een proefles en een kennismaking met het roeien en de vereniging.
Tegelijkertijd werd in Amsterdam de eerste wedstrijd weer geroeid, de Head of the River. Een wedstrijd van 8 km op de Amstel, van Ouderkerk naar Amsterdam. Twee damesteams van ’t Diep deden hieraan mee.
De proefles was een groot succes. De houding oefenen op de ergometer, een rondleiding door het gebouw, roeien in de roeibak én natuurlijk het water op. Het zonnige weer werkte hierbij enorm mee. De ochtend werd afgesloten met koffie en thee en de uitnodiging om deel te nemen aan de basiscursus roeien die start op 12 april. Hopelijk mogen we veel nieuwe leden verwelkomen!
Ook op de Head in Amsterdam kijken we met een goed gevoel terug. Mooi weer, een stevige wind, maar heerlijk om de boten weer op te kunnen riggeren en deel te kunnen nemen.
Over 2 weken, op 2 en 3 april organiseren we zelf weer de Weerribben en Wiedenmarathon. Hopelijk zijn de omstandigheden dan net zo goed. In ieder geval is het aantal deelnemers – rond de 100 ploegen – bijna weer als vanouds!


Proefles.jpg
Proefles 4

Head 2
Head 1
 
Beste Diepers! Roeien mag weer, met in achtneming van de Coronaregels vastgesteld op 25 januari.

Alle Diepers mogen en kunnen weer het water op. Alle Diepers mogen weer gebruik maken van het hele gebouw.

Alle Diepers hebben per email het schoonmaakrooster voor het komend jaar (onder voorbehoud) ontvangen. Het schoonmaakrooster en de schoonmaakwerkzaamheden zijn terug te vinden in het ledengedeelte van deze website. Ook hangt er een rooster op het infobord in de entree en in de schoonmaakkast. Wil je ruilen van beurt, dan graag zelf regelen. Corona kan weer om aanpassingen van het schoonmaakrooster en de schoonmaakwerkzaamheden vragen Deze worden bijtijds via de mail gemeld.

Op naar een mooie, gezellige en schone roei tijd.

Anje Hendriks
Na het succes van de Waddentocht in de afgelopen jaren vindt de Waddentocht 3.0 volgend jaar plaats van 16 – 30 Juli 2022.
Je kunt boeken voor één week (16-23 Juli of 23-30 Juli) of voor beide weken. Je verblijft (slapen, eten/drinken, etc) op de platbodem Medusa, die met ons meevaart. Het schip heeft zes cabines voor 2-3 personen. Er kunnen hooguit 14 roeiers per week deelnemen. Er wordt geroeid in twee gestuurde C-vieren en een ongestuurde C-twee, dwz. 12 roeiplaatsen. Twee personen hebben één dag per week waldienst. Aanvullend zijn op aanvraag ook enkele niet-roeiende personen welkom!

Het gaat om een privaat georganiseerde groepsreis, waarbij prioriteit wordt gegeven aan deelnemers afkomstig van RV Rijnland, RV ’t Diep en RV Oldenburg. Maar ook deelnemers van andere Nederlandse en Duitse roeiverenigingen zijn welkom! Bij het roeien worden de hoogste veiligheidsmaatstaven in acht genomen, mede gebaseerd op ervaringen in de afgelopen jaren. Een ieder is verantwoordelijk om zich hieraan te houden. De deelnemers moeten over een goede roei-conditie beschikken (3 uur of meer achter elkaar kunnen roeien), houden van de zee en sociaal-voelend zijn.

Vertrek en aankomst vinden plaats in Harlingen. Het programma is zeer weersafhankelijk en afhankelijk van de getijden in de Waddenzee. Bij veel wind of op verzoek van de deelnemers kan er ook gezeild worden.

De kosten zijn € 630 pp per week. Dit bedrag is all-inclusive (excl. alcoholische dranken). De boeking is pas verbindend na het voldoen van de deelnamekosten (rekeningnummer wordt na de aanmelding bekendgemaakt). Bij annulering wordt € 350 ingehouden, tenzij er een invaller gevonden wordt. Aanmelding kan plaatsvinden bij Kai Fischer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Waddentocht uitnodiging 2022
Na de prachtige Mijl van Nijstad staat alweer de volgende uitdaging te wachten, de Lingebokaal in Leerdam.
Met twee ploegen gaan we starten in een landelijke ‘roeiontmoeting met wedstrijdkarakter’ over ongeveer zes kilometer.

Vol goede moed en gezonde spanning gaan we op weg, wat later een mijl op zeven blijkt te zijn. Door goed bedoelde maar verkeerde aanwijzingen van een verkeersregelaar, belanden we met de botenwagen in een te krappe en drukke woonwijk. Er is veel verkeer met weinig geduld. De route loopt dood; we krijgen hulp van de organiserende roeivereniging, koppelen de botenwagen los en rijden onder escorte naar de juiste locatie. Knap werk van Marleen die de botenwagen reed en ogenschijnlijk ook in deze omstandigheden zeer relaxed bleef.

De andere deelnemers zijn inmiddels ook gearriveerd en de boten worden afgeladen en gereed gemaakt. De Wetering met Johanna, Henk, Ina, Menno en Tineke als stuur. En de Thijssengracht met Marleen, Jantine, Annika, Dineke en Annemarie als stuur.

Na een tijdje wachten en vermaakt door de intocht van Sinterklaas, kunnen we ons klaar maken voor de start.
We roeien eerst zes kilometer op, richting Kedichem, waar we na een klein poosje wachten opgeroepen worden om ons gereed te maken voor de start. De wedstrijd verloopt goed, de eerste kilometers gaan voorspoedig waarbij we zelfs nog enkele boten inhalen.

Uiteindelijke uitslag:
MixC4* in een gevaren tijd van 00:28:44 en een 3e plaats.
D4*VC in een gevaren tijd van 00:26:08 met een 2e plaats.
Van alle 161 deelnemers heeft de 4* de 40e tijd en de C4 de 70e tijd. Mooi resultaat voor ’t Diep!

Nadat de boten weer zijn opgeladen en een kop thee/koffie ter plaatse gaan we terug naar Steenwijk.
Op ‘t Diep eten we een heerlijke maaltijd van de Thai, ruimen de boten weer op en gaat ieder moe maar voldaan weer huiswaarts.

Terugkijkend was het een mooie, gezellige dag met een pittige afstand en een zeer smakelijke afsluiting. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Annika

Lingebokaal
De ingrediënten voor een leuke roei-dag:

1 botenwagen vol met 5 boten, 14 riggers, 28 riemen, 10 singels. Voor 19 roeiers, die 1 keer of 2 keer starten op de Hoogeveensche Vaart, bij HRV de Compagnie (”de buren”), in totaal 10 Diep-ploegen, met als resultaat 3 blikken.

Voor sommige Diepers was het de allereerste roeiwedstrijd, voor de meesten de eerste wedstrijd in twee jaar. Leden van de Compagnie hadden het goed georganiseerd. Het weer viel mee, af en toe een bui, soms vrij harde wind tegen, maar ook regelmatig de zon. Het was leuk om met meerdere Diep-ploegen een dagje op te trekken. Omdat het in de buurt was, waren er diverse supporters gekomen om ons aan te moedigen. Wat mij betreft: volgend jaar weer!

Tineke Bos

Uitslagen: https://www.hrvdecompagnie.nl/mijlvannijstad/

mijl v N koffie comp   Mijl v N dubbel comp

Mijl van N DV comp   Mijl van N HV comp
Op 10 oktober gingen wij, Marty Lucas, John Hoekstra, Kai Fisher en Henk van Sluis de Horzol marathon roeien. We nemen daarvoor de snelle en lichte wherry Bovenwiede mee.
Dit is de laatste marathon van het seizoen, 51 km door het Noord-Hollandse landschap en o.a. Alkmaar en andere plaatsen die we elk jaar roeien met één of meerdere ploegen in een wherry, C2 of C4.
Er doen in totaal 16 boten mee waarvan 3 wherry’s. Dit is in coronatijd redelijk, andere jaren doen er wel eens meer dan 40 ploegen mee.

‘s Morgens in alle vroegte gaan we op pad richting Heerhugowaard waar de roeivereniging Ossa de tocht organiseert. We worden zoals altijd hartelijk ontvangen en worden ook geholpen met het afladen van de boot.
Na het beraad en koffie mogen we vertrekken vanaf 8:50 uur. Het water is als een spiegel, we zijn als één van de eersten gestart om 9:02 op weg richting Alkmaar. Daarna gaat het richting Rustenburg waar we moeten schutten; we kunnen deze sluis vrij snel passeren mede door hulp van leden van Ossa. Hierna gaat het richting polder Berkmeer en nog een rondje Waarland met de vele bochten en lage bruggen; we kunnen hier met gemak de C boten voorblijven.
Na het rondje Waarland komen we bij de Roskamsluis, ook hier wordt tijdens het passeren de tijd even stil gezet zodat we even kunnen uitblazen.
Na het verlaten van de sluis roeien we nog ca. 4 km met lange halen om op 15:17 uur als eerste over de finish te gaan met een totaal geroeide tijd van 5:35 uur.

Er was de hele dag bijna geen wind terwijl de zon zich regelmatig liet zien, dit hebben we ook weleens anders beleefd in dit jaargetijde.
Moe maar voldaan gingen we na afloop weer richting Steenwijk, halverwege nog even een hapje eten in Den Oever.

Mocht er binnen RV ‘t Diep belangstelling zijn voor marathonroeien meld je dan bij Ina Snijder of John Hoekstra, elk voorjaar wordt er overlegd welke marathons er worden geroeid.

Henk van Sluis

Horzol 2021






Op zaterdag 9 oktober j.l. hebben we het 35-jarig bestaan van onze roeivereniging gevierd.

De voorbereidingscommissie (Anje, Dineke en Anne) had een afwisselend en actief programma gemaakt. Om 14.00 uur gingen 31 roeiers, willekeurig verdeeld over acht boten, van start voor een rondje Giethoornsche Meer. Het was prachtig roeiweer en super gezellig. Na ruim twee uur, 20 km én de CoronaCheck (QR-code) werden we hartelijk ontvangen in de kantine samen met een tiental andere leden. Vanwege het mooie nazomerweer konden we nog tot zonsondergang op het terras vertoeven. Onder het genot van een drankje en een hapje luisterden we naar de toespraak van de voorzitter (zie hieronder).

Daarna werden we getrakteerd op een smakelijke maaltijd in de vorm van Tapas hapjes. Een groot compliment voor Anje en het kantineteam die dit hadden verzorgd. Al met al een top dag!

Toespraak voorzitter:

“Steenwijker Roeivereniging ’t Diep – zo heten wij officieel – is 35 jaar jong. Wij werden opgericht op 21 maart 1986. Ons zevende lustrum ligt dus al weer ruim een half jaar achter ons. Vanwege Covid konden we het toen niet vieren. Nu wel!

De afgelopen week hebben weer 7 leden van ’t Diep examen gedaan.
Gera voor zowel de basis als skiff 1. Ze mag met recht trots zijn op het behaalde resultaat.
Dat geldt uiteraard ook voor de anderen die zaterdagochtend 'op mochten komen'. Bij de jeugd haalden Kristian en Rinze hun skiff 2 en Sverre zijn skiff 3.
Ragnild en Arnout roeiden af voor skiff 1 en Richard tenslotte voor skiff 2.
De weersomstandigheden waren gelukkig nog goed, de wind viel mee en de regen bleef nog even uit. Een mooi resultaat na een zomer van hard trainen. Ook de instructeurs waren zichtbaar blij iedereen een diploma te kunnen overhandigen.

Gera examen basis skiff 1

2 oktober jeugd

2 oktober examen skiff 1 2

2 oktober groepsfoto
vakantieweerribbenwieden.jpggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgtussendediepen.png
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved