twitter-icon youtube-icon
Geslaagden 2021
Najaarsavond
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Het is zo ver! We kunnen weer shoppen! Vanaf 15 mei is Truessport onze nieuwe kledingleverancier!. Roeibroeken, shirts, roeijack, een turtle of toch dat mooie wedstrijdpakje, alle nieuwe roeikleding van ‘t Diep is te koop in de webshop van Truesport.

Nieuwsgierig?? Via de link https://www.truesport.nl ga je naar acoount aanmaken, kies verenigingen ’t Diep en kun je jouw nieuwe roeikleding bestellen. Wacht niet te lang om jouw bestelling te plaatsen, want de shop is tot 31 mei geopend. Daarna sluit de shop en moet je wachten tot het volgende shopmoment, welke in het najaar van 2023 is. Acht weken nadat de webshop is gesloten, arriveert jouw roeikleding op ‘t Diep.

Paskleding
Natuurlijk wil je de kleding eerst passen, voordat je gaat bestellen. De komende 14 dagen tot 31 mei hangt er paskleding op ’t Diep.

Hartelijke groet,
Kledingcommissie: Renée, Richard en Johanna
Beste leden,

Vanaf 1 januari 2023 gaat het nieuwe schoonmaakrooster in. Op de website is (na inloggen) het schoonmaakrooster te vinden onder het hoofdstuk " Leden ". Zijn er vragen, adviezen, opmerkelijke zaken te melden, dan kan dit bij de nieuwe coördinatoren Ellen Storm en Marjolein Mezger (emailadressen in de ledenlijst). Op naar een gezond en schoon roei-jaar!
De midweektochten worden gevaren op de eerste dinsdag of de eerste vrijdag van de maand. Bij slecht weer wordt de tocht tot twee keer toe uitgesteld ,wel op dezelfde weekdag. Kijk dan eerst i.v.m. gast- roeien of er boten in de verhuur zijn op:

http://www.tdiep.nl/gastroeien/index.php?

Wanneer je niet kunt, ruil dan met een van de anderen. Let op; in elke boot groene tas , fles water en na afloop legen. Ook bijvullen van koffie, thee, suiker, melk en soep.

Behouden Vaart in 2023 , corona -vrij !

Voor het schema klik op Lees meer:

Afgelopen zaterdag 19 maart vormde in twee opzichten een frisse start van het nieuwe seizoen.
Met de Corona maatregelen achter ons, mochten we 18 mensen ontvangen op ’t Diep voor een proefles en een kennismaking met het roeien en de vereniging.
Tegelijkertijd werd in Amsterdam de eerste wedstrijd weer geroeid, de Head of the River. Een wedstrijd van 8 km op de Amstel, van Ouderkerk naar Amsterdam. Twee damesteams van ’t Diep deden hieraan mee.
De proefles was een groot succes. De houding oefenen op de ergometer, een rondleiding door het gebouw, roeien in de roeibak én natuurlijk het water op. Het zonnige weer werkte hierbij enorm mee. De ochtend werd afgesloten met koffie en thee en de uitnodiging om deel te nemen aan de basiscursus roeien die start op 12 april. Hopelijk mogen we veel nieuwe leden verwelkomen!
Ook op de Head in Amsterdam kijken we met een goed gevoel terug. Mooi weer, een stevige wind, maar heerlijk om de boten weer op te kunnen riggeren en deel te kunnen nemen.
Over 2 weken, op 2 en 3 april organiseren we zelf weer de Weerribben en Wiedenmarathon. Hopelijk zijn de omstandigheden dan net zo goed. In ieder geval is het aantal deelnemers – rond de 100 ploegen – bijna weer als vanouds!


Proefles.jpg
Proefles 4

Head 2
Head 1
 
De oude jeugdskiff Enge is onlangs verkocht aan een particulier. Toen die op 't Diep was voor de bezichtiging had ik wel zo mijn twijfels: hij wilde zichzelf leren roeien, geen lid worden van een roeivereniging en hij ging de boot, waarvoor hij eigenlijk te zwaar was, wel aanpassen zodat hij er toch in zou kunnen roeien. Ik heb uitgebreid met hem gesproken, maar toen hij echt overtuigd bleek, ben ik overstag gegaan en heb ik hem geholpen de boot op het dak van zijn auto te laden. Ik was dan ook positief verrast toen ik onlangs het onderstaande bericht van hem kreeg. De les die ik hieruit leerde: voor wie iets écht heel graag wil, is bijna alles mogelijk!

Hallo Leijn,

Hier een update van de oefen-Skiff die ik via jou van de roeivereniging 't Diep heb gekocht. Ik heb er veel plezier van, al ging het in het begin zeker niet vanzelf. Ben blij dat ik geen proefrondje heb gevaren, dan was ik bijna zeker in het water gevallen. Thuis heb ik eerst extra drijvers onder de riggers gemaakt en begonnen met oefenen in een wetsuit. Dat viel zeker niet mee en ik ben verschillende keren omgeslagen. Pas toen heb ik eens goed gegoogled en verschillende instructievideo's bekeken. Gelukkig kwam ik tot de conclusie dat dit een vrij normale leercurve moest zijn. ?  

De gestroomlijnde drijvers waren veel te klein en daarom heb ik die eerst maar eens vervangen door twee 5 liter wasmiddel flessen voor meer ondersteuning. Langzaam kreeg ik een beter gevoel aan de skiff. Nadat het elke keer beter ging heb ik de skiff aangepast aan mijn gewicht. Dat heb gedaan door de riggers hoger te plaatsen. De skiff lag 6 cm te laag in het water doordat ik 12KG te zwaar ben. Door op maat gemaakte wigjes met een hoek van 6 graden tussen de riggers en de skiff te monteren, staat het uiteinde van de rigger exact 6cm hoger en dat voldoet goed. Als ik nu netjes rechtop roei (gaat nog wel eens mis hoor) dan raken de drivers het water niet meer maak ik gemakkelijk snelheid. Vanavond heb ik de drijvers voor het eerst gedemonteerd en gaan we morgen proberen zonder de drijvers te roeien.  

Ik vind het fijn om je te laten weten dat de skiff goed terecht is gekomen en dat ik er veel plezier van heb. Het lijkt me leuk om te weten dat de verkoop van een goede skiff met praktisch advies weer een enthousiaste roeier oplevert. Bedankt!

geertienlogonieuw.pngtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpggeertienlogonieuw.pngtussendediepen.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved