twitter-icon youtube-icon
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
J18 H2x
Toertocht
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Roeiexamens juli 2018
Roeien in het avondrood

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout_2.jpg Banner_Roei_Havenhout.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Op vrijdag 6 april is ons 'oud en getrouw' lid Mart van Drie overleden. Hij was ernstig ziek  en het was ook al een tijdje bekend dat hij niet meer beter kon worden. Toch komt het hard aan nu hij er definitief niet meer is.
Mart was een Diep-lid van het eerste uur. Na zijn studie in Delft, waar hij ook zijn vrouw Nelleke ontmoette, en vele buitenlandse plaatsingen, is hij uiteindelijk in Steenwijk neergestreken waar hij benoemd werd  tot regio directeur van het ingenieursbureau Haskoning. Hij heeft zich vooral in de beginjaren van de vereniging intensief bezig gehouden met coachen en opvang nieuwe leden. Het is daarom mede aan hem te danken dat 't Diep is uitgegroeid tot een vereniging waar we trots op mogen zijn.

Toch kon hij zijn oude vereniging Proteus niet loslaten. Hij is daar begonnen met roeien en is daar tot op het laatst lid gebleven van een veteranen acht waarmee hij ook nog heel lang deelgenomen heeft aan wedstrijden. Overigens niet altijd met groot succes want twee jaar geleden is hun boot om nog onbekende redenen, kort na de start, volgelopen. Dezelfde acht heeft ook nog een keer met een paar invallers van 't Diep in Steenwijk geroeid. Dat was zeker voor herhaling vatbaar maar het is er helaas niet meer van gekomen.

Mart heeft uitgebreid deelgenomen aan het sociale leven in en om Steenwijk. Hij was lid van de tennisvereniging, de golfclub, de Lions en uiteraard van de roei. Wij hebben hem leren kennen als een aimabele, integere en zeer positief ingestelde roeimaat. Hij trad nooit op de voorgrond maar als hij iets te melden had dan ging het ook echt ergens over. Hij was een prominent lid van onze roeigroep en we zullen hem node missen. Gelukkig heeft hij op het laatst nog twee oude bekenden enthousiast gemaakt om lid te worden van de vereniging maar dat betekent natuurlijk niet dat het gat wat zijn afscheid heeft veroorzaakt, hiermee is opgevuld.

Onze gedachten gaan ook uit naar zijn twee dochters, hun partners en zijn drie kleinkinderen. Als een echte familieman werd hij door hen op handen gedragen. Wij wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

De veteranen plus 
M
Hoe zag onze eerste website er ook alweer uit? En de tweede versie? Het is alweer even geleden en die websites bestaan al lang niet meer. Maar het internet vergeet niets; met de "wayback machine" van het Internet Archive (https://web.archive.org/) kunnen we terugkijken in de tijd;
..  neus je een beetje in het roeinieuws en dan lees je ineens dat onze buurvereniging Skylla een heuse Acht heeft gekocht. Het gaat goed daar in Wolvega!

Ik voel een heuse 'onderlinge' aankomen. 
Een mooie lijst klussen had Lodewijk (commissaris Gebouwen) in petto om die zaterdagochtend te doen. Veel schoonmaakklussen die bij de reguliere schoonmaakbeurten door onze leden vaak, zo niet altijd, over geslagen worden. Zowel de kleedkamers maar ook de keuken,bar en alle ruimten achter de schotten hebben de nodige aandacht gekregen. Net zoals we altijd thuis in het voorjaar”grote schoonmaak” hielden (of nog steeds doen), zo geldt dat ook voor ons clubgebouw.

Ook het vlot, terras, de dakgoot en daklijsten moeten jaarlijks een beurt hebben. Daarnaast hebben we ook een stuk grond en helaas groeit daar het gras/onkruid tussen de steentjes en dat lijkt niet mooi en wordt bovendien glad. Zeker omdat het een beetje een helling is, willen we niet met het tillen van de boten onderuit gaan. Een groep mensen stond met allerlei voorwerpen het onkruid te verwijderen. Van het Waterschap hadden we het “dwangbevel” gekregen de sloot voor december vrij te maken van overhangende takken. Hun kraan die de sloot altijd voor ons schoonmaakt (waarvoor dank) werd belemmerd in zijn taak. Een lastige klus omdat het een zeer steile slootkant is en de bomen hier ver over heen hangen. Met de nodige motorzagen, handzagen en snoeischaren is het gelukt deze lastige klus die ochtend te klaren. Dat betekende wel 2 hele grote aanhangwagens vol met afval.

De opkomst was “goed” te noemen alhoewel we natuurlijk wel ruim 120 leden hebben. Jong en oud en alles wat er tussen zit was aanwezig en zorgden voor een goede coöperatieve clubsfeer. Zonder deze activiteiten in eigen beheer uit te voeren, kan er immers niet geroeid worden. Het is duidelijk dat iedereen natuurlijk kwam voor de overheerlijke taarten die Anneke gebakken had en dit maakte de koffietijd tot een gezellig feestje. Een mooi vooruitzicht voor de volgende klussendag in het voorjaar toch ? (vlak voor de Weerribbentocht).
Het is zo ver! We kunnen shoppen! Roeibroeken, shirts, roeijassen, een turtle of toch dat mooie wedstrijdpakje, alle nieuwe roeikleding van ‘t Diep is te koop in de webshop van JL-rowing!

Nieuwsgierig?? Via de link https://www.jlracing.com/page.Team_t_Diep.html ga je naar de verenigingspagina ’t Diep van de webshop en kun je jouw nieuwe roeikleding bestellen. Wacht niet te lang om jouw bestelling te plaatsen, want de shop is tot maandag 20 november geopend. Daarna sluit de shop en moet je wachten tot het volgende shopmoment, welke in het voorjaar van 2018 is. Zes weken nadat de webshop is gesloten, arriveert jouw roeikleding op ‘t Diep.

Nog even een nadere uitleg aan de leden die niet bij de pasavond in oktober aanwezig kon zijn.

Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved