twitter-icon youtube-icon
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Geslaagden 2021
Najaarsavond

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Weer of geen weer, de Weerribben Wieden Marathon en Toertocht is altijd een succes! Dit jaar was dit letterlijk het geval. Zaterdag regende het zowat de hele 55 km van de marathon en van de 40 deelnemende teams stapten sommigen klappertandend, maar ook trots en voldaan uit de boot. Zondag was een frisse, maar zonovergoten dag en de 60 teams finishten stralend na de mooie 35 km toertocht.

Dit prachtige evenement is alleen mogelijk door de inzet van de vele vrijwilligers van 't Diep. De WWMT-commissie wil, mede namens de deelnemende teams, ieder die zijn of haar steentje heeft bijgedragen hartelijk bedanken. Super dat we als kleine vereniging met elkaar zo'n geweldig roei-weekend kunnen organiseren.

We nodigen alle leden van 't Diep alvast uit om de volgende editie van de WWMT mee te maken. Reserveer het weekend van 6 en 7 april 2024 nu in je agenda. We rekenen op jullie inzet om samen met elkaar van het 25 jarig lustrum (!) een onvergetelijke marathon en toertocht te maken.

De WWMT commissie,
Johanna Visser, Albertje Benning, Henk Bronts, Reinoud Bokhorst, Anneke Aalders, John Hoekstra en Leijn de Wolf

Foto's:

En een dronefilmpje van de Toertocht gemaakt door ons jeugdlid Kristian Bokhorst:

Artikel in de Meppeler Courant:
Steenwijker Roeivereniging 't Diep houdt 24ste Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Wat een mooie Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht op 6 en 7 april! Een recordaantal deelnemers, prachtig weer, geweldige roeiroutes. Een visitekaartje voor onze regio, een visitekaartje voor de roeisport. Een evenement waar met zijn allen trots op (mogen) zijn. Er is veel aandacht geweest in de pers, foto`s zijn te vinden op Flickr. De reportage, artikelen en foto's geven een mooi sfeerbeeld. 

Met veel vrijwilligers hebben we het evenement in goede banen geleid. Een extra compliment voor onze jeugd en Paul Admiraal en zijn dochter Blanca met hun acties voor KiKaRow. Zij hebben met hun taarten en broodjes 'pulled pork' in totaal 660 euro opgehaald. Samen met andere donaties verwachten we dat 't Diep uiteindelijk circa 1200 euro kan overmaken naar KiKaRow!

In 2020 is de Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht op 4 en 5 april. Tot dan!

Namens de Commissie Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Zestig ploegen uit het hele land roeiden zondag de weerribben-wieden-toertocht.

Van Maastricht, Roermond en Venlo tot Drachten, tot Alkmaar,  Amsterdam en Haarlem en ook veel Duitse ploegen. Het ‘ wanderrudern’ is in Duitsland mateloos populair en daar plukken wij Roeivereniging ’t Diep maar mooi de vruchten van.

De toertocht heeft een heel ander karakter dan de wedstrijd die zaterdag plaatsvond. De toertochtdeelnemers hebben minder kilometers te roeien en meer tijd.  Bovendien was het ook nog lekker zonnig weer met de eerste zomerse dag in de regio. Zo’n dag waarop het nationaal park en toeristisch Giethoorn zich van hun beste kant laten zien: goudgeel riet, bloeiende dotters, donkerblauw water, helderblauwe lucht, en veel gemoedelijk en gastvrij vaarverkeer. Gieters Genieten met een grote G.
enfin.... de foto's zeggen meer.
de foto's van Anja van Deursen:
https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157682307315276

en nog meer

https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157679862969722

De krant:
https://www.steenwijkercourant.nl/nieuws/steenwijkerland/489463/veel-duitse-ploegen-genieten-van-weerribben-wieden-toertocht.html

Elsa Van Willenswaard had het dit jaar al aangekondigd: 'De WWMT-wedstrijd wordt weer een heuse Nederland - Duitsland, let maar op!'  .. en dat werd het. Vorig jaar won de Bremer Ruderverein 1882 in de klasse 'heren vier' met 12 seconden van de roeiers van ZZV uit Zaandam. Die close-call vroeg om revanche. De Zaankanters hadden zich dit jaar extra goed voorbereid. Nog meer kilometers gemaakt, nog beter geoefend in het varen op smalle vaarten, de boot nog strakker afgesteld, kortom niets aan het toeval oevergelaten. Toen om 9 uur het verlossende startschot klonk zochten de twe rivalen elkaar al snel op op het kanaal Steenwijk - Ossenzijl.  De hele tijd bij elkaar in de buurt, af en toe stuivertje wisselen op moeilijke plekken, en ondertussen elkaar angstvallig in het vizier houden. Op het tweede deel van de wedstrijd begon de voorsprong langzaam in het voordeel van ZZV te komen. maar groot leek de voorsprong nooit. Maar het venijn zat in de staart en met een finishtijd van 4 uur 52 sec, was de ploeg niet alleen 10 minuten sneller dan de winnende tijd van vorig jaar, maar ook anderhalve minuuut sneller dan de ploeg uit Bremen. Winst op Duitsland! Captain Laurens de Wit; we wisten dat we een voorsprong hadden, maar waren er niet gerust op. Zouden de Bremer ons nog een poets kunnen bakken. Een van mijn mannen wilde het laatste uur een korte plasstop. Ik heb dat niet toegestaan. Een wijs besluit, het had ons zomaar de overwinning kunnen kosten.'

Bij de 'heren twee' was het minder spannend: De Oldenburger Ruderverein legde dominant beslag op de plaatsen 1 en 2. De nummer drie was de boot van De Drie Provincien uit Katwijk. 

De ploeg van roeivereniging Zwolle pakte de winst in de klasse 'Mixed vier'. Zij wonnen uiteindelijk ruim van RIC in Amsterdam, na eerst kiometers naast en vlak achter elkaar te hebben gevaren. Op het filmpje van de Steenwijker Courant zie de twee zij aan zij.

Wedstrijdleider Tineke Bos kijkt terug op een geslaagde dag. 'Het was windstil en een goede temperatuur, vandaar ook recordtijden. Ondanks dat roeiers weten dat we op openbaar water varen en daar rekening mee houden hadden we toch wat ongelukken. In Giethoorn heeft een rondvaartboot door een verkeerde manoeuvre een boot tegen de wal gedruk waardoor deze is omgeslagen. Er is een behoorlijk schade aan persoonlijke eigendommen. Dat ga ik uitzoeken. Ook waren er wat kleine akkefietjes, soms ook aan de kant van de roeiers. Ik heb bewondering voor de Zaankanaries. Bij hen is onderweg een riem gebroken. Zij hebben de tocht uitgevaren met drie riemen en tóch nog een behoorlijke tijd neergezet. Chapeau'

Zondag 9 april: de toertocht. een heel andere tocht: minder deelnemers, minder kilometers, meer tijd... en dan wordt het ook nog lekker zonnig weer. Een dagje genieten.  foto 's zijn er natuurlijk ook: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157680592824870

ORVO

De Oldenburger (Duitsland) roeiers hebben een leuk artikel over afgelopen WWMT 2015 op hun website gezet. Klik op de link!

geertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngdewatervlinder.jpgvakantieweerribbenwieden.jpgtussendediepen.png
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved