twitter-icon youtube-icon
J18 H2x
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
Roeien in het avondrood
Roeiexamens juli 2018
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Toertocht

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Tweets

Mededelingen

Vanaf 1 juli zijn alle vormen van roeien voor alle leeftijden weer toegestaan! Er gelden hier en daar nog wel voorwaarden, zie daarvoor het aangepaste protocol hier onder. Een specifiek punt waarvoor wij aandacht vragen is het advies van de KNRB om als stuurman/-vrouw een mondkapje te dragen. Er staat ons niets meer in de weg onze mooie sport weer op te pakken. Geniet ervan en wees je ervan bewust dat we samen verantwoordelijk zijn voor het welslagen van ook deze versoepeling.

Inschrijving voor bootgebruik gaat vanaf nu via een digitaal systeem. Als het goed is heb je via ons centraal systeem E-Captain een gebruikersnaam en een wachtwoord toegestuurd gekregen. Contactpersoon voor dit onderdeel is onze penningmeester, Bart Peerbolte (penningmeester@tdiep.nl). Zie hieronder een gebruiksaanwijzing van het systeem:

digitaal_boot_afschrijven.pdf 121.61 KB 03/07/2020 06:51:40

Onder een stralende zon is zaterdag 31 augustus veel werk verzet. Alle singels, bokjes, emmers en sponzen die op ’t Diep te vinden zijn, werden gebruikt. Wat zeg ik: er werd bijna om gevochten! Vrijwel alle roeigroepen waren actief en met elkaar hebben we meer dan de helft van de vloot gereinigd, ontkalkt, in de was gezet en glimmend opgepoetst. Een lust voor het oog!

De doop van de nieuwe (jong gebruikte) skiff Sethe door Henk van Sluis (zie de actiefoto) was een leuke onderbreking in het programma. Deze Wintech skiff is bedoeld voor roeiers van ongeveer 70 tot 90 kg en vult daarmee het gat tussen enerzijds de Lee en de Riete en anderzijds de Meentegat. In deze gewichtscategorie was echt behoefte aan een extra boot en hij werd dan ook met enthousiasme ontvangen. Sethe is de historische naam voor het Meppelerdiep. De naam wordt al genoemd in een document uit 1134!

Na een ochtend hard werken, konden de poetsers die dat wilden, gebruik maken van een heerlijke en gezonde lunch. De salades en broodjes waren met zorg klaargemaakt door Anneke en Sylvia en werden met smaak verslonden in het zonnetje op ons gezellige dakterras.

Ook buiten de botenpoetsdag om is door diverse roeiers nog hard gewerkt. Op enkele boten na is onze vloot grondig onder handen genomen. Ik hoop dat de roeiers die voor wie dat geldt, ook de laatste boten nog aanpakken en wil ieder hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet!

Leijn de Wolf,
Materiaalcommissaris
Omdat vorig jaar eigenlijk één groot klusjaar was, is er in het najaar geen klussendag geweest.

Zaterdag 12 maart 2016 van 9.30 tot 15.30 uur zullen we met elkaar het gebouw en de omgeving, daar waar nodig, een opfris en opknap beurtje geven. Bovendien is dan alles weer in orde om onze gasten voor de Weerribbenmarathon te kunnnen ontvangen.

Er is voor een ieder wel iets aardigs te doen, waar we met z'n allen dan weer het hele jaar plezier van hebben. Heb je een zelf een praktisch voorstel voor een  verbetering of aanpassing , mail dat dan even door.

Binnenkort hangt de hele klussenlijst in de hal, op het magneetbord, dan kun je vast een keuze maken en zo nodig je eigen gereedschap daarvoor  op 12 maart meenemen.

Lodewijk Glass
Comm. Gebouw en terrein.
In de voorjaars-ALV 2015 zijn de contributiebedragen voor 2016 vastgesteld. De contributie wordt medio januari 2016 afgeschreven (Incassant ID tDiep NL24ZZZ400616750000). 

Heb je nog geen machtiging gegeven, dan hierbij het verzoek dit alsnog te doen door onderstaand formulier te downloaden en in te vullen. Je kunt het daarna in het postbakje van de penningmeester leggen.
  1. Eerst inloggen op het ledengedeelte
  2. Open onderstaande link

    http://www.tdiep.nl/rv/index.php?option=com_rsfiles&folder=Leden%252FMachtiging%2Bcontributie
In onderstaande tabel zie je welk bedrag aan contributie komend jaar voor jou van toepassing is:

Soort lid Contributie 2016
Gewoon lid € 250,--
Jeugd lid € 180,--
Student lid € 180,--
Buiten lid  € 180,--
Lid van verdienste € 250,--
Donateur €   55,--
Erelid Geen contributie
 
Met vriendelijke groet, Tom de Vries
 

Contributie 2015

In de algemene ledenvergadering 2014 zijn de contributiebedragen voor 2015 vastgesteld. De contributie wordt eind maart afgeschreven bij degenen die een machtiging hebben gegeven (Incassant ID tDiep NL24ZZZ400616750000).
Heb je geen machtiging gegeven, dan word je verzocht dit alsnog te doen door onderstaand formulier te downloaden en in te vullen. Je kunt het daarna in het postbakje van de penningmeester leggen. Mocht je niet middels incasso willen betalen, dan krijg je binnenkort een factuur. In onderstaande tabel zie je welk bedrag aan contributie dit jaar voor jou van toepassing is.
Soort lid                    Contributie 2015
Gewoon lid                      € 245,--
Jeugd lid                           € 175,--
Student lid                        € 175,--
Buiten lid                          € 175,--
Lid van verdienste          € 245,--
Donateur                          €   55,--
Erelid                               Geen contributie

Met vriendelijke groet, Tom de Vries
Het bestuur heeft eind vorig jaar een nieuwe Regeling Roeivaardigheidsdiploma's ingesteld. De regeling geldt vanaf 1 januari 2015. Leden kunnen hem downloaden via het ledengedeelte. Loginnaam en wachtwoord kwijt? Vraag er een aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved