twitter-icon youtube-icon
Toertocht
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
J18 H2x
Kanaal Steenwijk-Ossenzijl
Roeien in het avondrood
Roeiexamens juli 2018

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Op zaterdag 13 april is er een open dag bij Roeivereniging ’t Diep van 10 tot 13 uur. Geïnteresseerden kunnen de armada van boten in het verenigingsgebouw aanschouwen en kennis maken met de roeimogelijkheden. Heel snel hierna, op dinsdagavond 16 april gaat de basiscursus voor volwassenen starten. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.


Roeisport
Roeien is een goede sport waar je bijna alle spieren gebruikt. Voor een goede conditie en een fit lijf is de roeisport een goede keuze. Het is onbegrensd qua leeftijd en kan vanaf zo’n 12 jaar. Er zijn diverse disciplines binnen de roeisport; van toerroeien tot wedstrijdroeien tot marathon roeien. Én roeien kan het hele jaar door. Alleen als bij storm, mist en ijsgang kan je niet het water op. Dan wordt er binnen ‘geroeid’. De Steenwijker roeivereniging ’t Diep beschikt naast een uitgebreide vloot ook over een trainingsruimte met een aantal roeitrainers, zogenaamde ergometers. Je zit dan weliswaar niet in een boot, maar maakt wel dezelfde beweging alsof je in een roeiboot zit. Maar er gaat natuurlijk niets boven om echt in een boot het water op te gaan.

Basiscursus
De basisinstructie voor volwassenen start jaarlijks in april en is bedoeld voor aspirant roeiers die zich willen bekwamen in de roeisport. Aanstaande dinsdagavond 16 april gaat de basiscursus van start. De basiscursus wordt gehouden op dinsdag en donderdagavond. De lessen lopen door tot de zomer en worden afgesloten met een heus examen. Let op! voor de basisinstructie zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u zeker zijn van een plek? Laat het ons nu alvast weten.

Jeugdroeien
De jeugd heeft een eigen trainingsprogramma en voor potentiele jeugdleden, globaal vanaf 12 jaar is instromen gedurende het hele jaar mogelijk.

Open Dag
Voor alle geïnteresseerden, zowel volwassenen als jeugd houden wij op zaterdag 13 april van 10.00 tot 13.00 aan de Hooidijk 2 te Tuk een Open Dag. U wordt van harte ontvangen met een kop koffie of thee en geïnformeerd naar de mogelijkheden. Aanmelden is niet noodzakelijk maar het is wel fijn als we weten dat u komt. Contactpersoon hiervoor is Jasper Klarenbeek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-12295996.

Meer informatie
Meer informarie over de basiscursus kunt u hier vinden.
Banner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved