twitter-icon youtube-icon

HEEL NEDERLAND FOSSIELVRIJ ELFWEGEN- EN ELFWATERTOCHT
12, 13 en 14 juli 2018

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 zal van 1 t/m 14 juli heel Nederland worden aangemoedigd om fossielvrij te gaan reizen, zowel op de weg als op het water. Elke dag zal één provincie aandacht besteden aan een duurzaam item. Op 12 juli is de provincie Overijssel aan de beurt; reden voor Steenwijker Roeivereniging ‘t Diep in Steenwijk om een driedaagse roeitocht te organiseren van Steenwijk naar Leeuwarden.

Feestelijke eindparade

Op 14 juli vindt een grote eindparade plaats; op de weg vanaf Nijtap over de Wâldwei en op het water vanaf Wergea. De weg- en watergebruikers zullen elkaar onder en in aquaduct Langdeel kruisen, onder het belangstellend oog van NOS-camera’s. De tocht eindigt met een groot feest bij het WTC in Leeuwarden.

Guinness Book of Records

Het moet de grootste duurzame waterparade ooit worden met wat voor vaarmiddel dan ook: elektrisch, solarboten, surfers, kano’s, suppers, zeilboten, desnoods zwemmers enz. enz. en …….. uiteraard roeiers. Het doel is om hiermee het Guiness Book of Records te gaan halen.

Daar wil je bij zijn toch?


Voor de roeiers

Je kunt meedoen aan de driedaagse tocht of alleen aan de eindparade op 14 juli.

Driedaagse tocht

RV ’t Diep heeft beperkte mogelijkheid tot het verhuren van boten voor de driedaagse tocht. Boten worden uitgegeven op volgorde van aanvraag. (€40 per dag voor werrie, C-twee of C-drie, €45 per dag voor C-vier). Verder eigen boot/boten meenemen.

 • Woensdag 11 juli
  Op woensdagavond kunnen boten worden afgeladen in Steenwijk bij de roeivereniging en kan vervolgens de trailer gestald worden in Leeuwarden bij LRV Wetterwille.

 • Donderdag 12 juli
  Van Steenwijk naar Echtenerbrug. ’s Avonds is er een theatervoorstelling ‘Iepen Loftspul’ op het eilandje Marchjepolle in het Tjeukermeer, voorafgegaan door een gezamenlijke maaltijd. - Vervoer naar Marchjepolle: omdat het Tjeukemeer niet onder alle omstandigheden met roeiboten te bevaren is, wordt er gezorgd voor vervoer naar Marchjepolle in geval van slecht weer. Overnachten: in zelf mee te nemen tent(jes) op eiland Marchjepolle.

 • Vrijdag 13 juli
  Naar Grou met overnachting op Camping Yne Lijte.

 • Zaterdag 14 juli
  Naar Leeuwarden met vanaf Wergea de grote eindparade.

Kosten voor de driedaagse tocht: €25 per persoon. Dit is inclusief:
 • Kamperen/avondeten/theater en ontbijt op het eiland Marchjepollen
 • Kamperen/avondeten/ontbijt in Grou, feestje met optreden van Jelle B
 • Vervoer van bagage en pendelen van en naar het pontje.
 • Vervoer heen en weer naar het eiland Marchjepolle op donderdagavond met blauwe dieselpont
Deelnemers dienen zelf voor lunch te zorgen. Indien deelnemers luxer willen slapen kan dat op eigen kosten. Dit dienen deelnemers zelf te reserveren:
 • Hotel De Tjongervallei in Echtenerbrug
 • (Jeugd)herberg Oer’t Hout in Grou.

Alleen de eindparade op 14 juli

Vertrek vanaf LRV Wetterwille richting Wergea en aansluiten bij de Parade. Vanuit Wergea naar het WTC (voorheen FEC) in Leeuwarden. Na het bijwonen van de feestelijkheden roeien we door de stad Leeuwarden terug naar Wetterwille. Deelname aan de Parade is gratis.

LRV Wetterwille en zo nodig Roeivereniging Epsilon, beide te Leeuwarden, hebben beperkte mogelijkheid tot het beschikbaar stellen van boten voor de ééndaagse tocht. Verder eigen boot/boten meenemen. Botenwagens kunnen gestald worden bij LRV Wetterwille te Leeuwarden.

Aanmelden

Aanmelden kan met inschrijfformulier dat hieronder is te downloaden. Je wordt dan via de mail verder op de hoogte gehouden of zo nodig gevraagd om meer informatie. Meld bij aanmelding graag wel alvast de naam van jullie boot, het type boot, en je mobiele telefoonnummer. Voor informatie zie ook: http://elfwegentocht.nl/water/.

Aanmelding Elfwatertocht.docx 50.25 KB 23/05/2018 17:42:17
Elfwatertocht.uitnodiging.docx 52.76 KB 23/05/2018 17:42:16


Drie dagen of een dag? Meld je aan en doe mee!


logo_geertien-115.jpglogo_geertien-115.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved