twitter-icon youtube-icon
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Najaarsavond
Geslaagden 2021

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

twee Diepploegen deden afgelopen weekend mee met de ESRM de elfstedenroeimarathon.
De wedstrijdploeg ging voor een plek bij de eerste vijf.. lagen na 12 uur roeien prima op plaats zeven. prima dus. Maar toen sloeg het noodlot toe. Paul Van Seeventer lag bij de heel lage brug van Parraga net niet laag genoeg... enkeltje ziekenhuis en eind elfsteden voor hem. De rest van het team heeft na het oponthoud en een ploegje minder toch nog redelijk stand gehouden. Uiteindelijk 10e in 19uur 12 min, slechts 2 minuten langzamer dan in 2017. De marathoncombi van t Diep en Aross in Oss deed t wat zekerder. zij kwamen om kwart voor zeven zaterdag binnen na een mooie degelijke tocht 

De Aengwirden/Tromp combi heeft overigens de elfstedenroeimarathon 2018 gewonnen. Ze hadden hiervoor een tijd nodig van 17 uur en 14 minuten. Het was een bloedstollende strijd met nummer twee, het snelste studententeam van Gyas, dat op 1.18 minuut achterstand eindigde.  Het was van meet af aan stuivertje wisselen tussen beide rivalen waarbij Gyas aanvankelijk de kop overnam van de als eerste gestarte Aengwirden-combi met onder meer oud-internationals Göbel, Cirkel en Vellinga aan boord. Na een stuurfout op de Dokkumer Ee moesten de studenten echter acht minuten goed zien te maken. Uiteindelijk kwamen ze slechts een minuut te kort. Een bijzondere prestatie werd neergezet door het Duitse team Cool Runnings. De zesmansformatie eindigde, net als vorig jaar, als derde overall. Dat dat marathonroeien 'etwas is' bij de oosterburen weten natuurlijk al van onze WWMT. In de mixteams was de snelste, na een spannende strijd met aanvankelijk Wetterwille-mix (viel weg na stuurfout) en tot het einde RIC , de combiploeg van ARC. Ook dit team telde een aantal oud internationals, waaronder Myke Mol en Liesbeth Jorritsma. Zij noteerden een tijd van 18.09 uur en werden vierde overall.
tussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpgtussendediepen.pnggeertienlogonieuw.pngvakantieweerribbenwieden.jpgdewatervlinder.jpg
© 2014-2018 www.tdiep.nl. All rights reserved