twitter-icon youtube-icon
Dames V2x op de Cottwich Regatta
Toertocht door de Weerribben-Wieden
Toertocht
Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Examen beginnersinstructie 2017
Jeugdtraining, kanaal Ossenzijl
Elfstedenroeimarathon 2017

Welkom bij 't Diep

Roeivereniging ‘t Diep is gelegen in Tuk en ligt in een prachtig waterrijk gebied nabij Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en Blokzijl. 't Diep is een actieve vereniging met ruim honderd leden uit Steenwijk en directe omgeving.

Roeien is een sport voor jong en oud, waarbij je het hele lichaam gebruikt. Het houdt je gezond, je kunt genieten van de prachtige omgeving en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten.
20e Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht
Zaterdag 7 april en zondag 8 april 2018

Jeugdroeien

Recreatief roeien

Wedstrijdroeien

Gastroeien

Banner_Roei_Havenhout.jpg Banner_Roei_Havenhout_2.jpg
ADVERTENTIE

Zoeken

Tweets

Mededelingen

De volgende ALV vindt plaats op 23 maart a.s. De uitnodiging en direkte link naar de documenten vindt je hier.

Afgelopen week was ons lid Obbe Tibben te gast bij het beschermersdiner van de Koninklijke-Holland Beker. Daar heeft hij het gezelschap verteld over zijn liefde voor het roeien en de weg naar de top. Ook de HollandBeker-mannen en vrouwen weten nu waar t Diep ligt

zie:  https://roeien.nl/2018/03/19/obbe-tibben-over-de-weg-naar-de-top/
Terwijl de schaatsers even verderop hun op smalle ijzers snelden waren de roeiers alweer bezig met het nieuwe seizoen. 
Het ergometer kampioenschap, vorige jaar nog in januari, werd dit jaar in maart gehouden net voor de seizoensopenening. Het was dus ook een test hoe we er voor staan.

 
Drie series roeiers, en allemaal 20 min op de ergometer. 
Het mooie van zo'n kampioenschap is het vergelijken: met jezelf, ben ik sneller dan vorig jaar. Met een leeftijdgenoot voor de onderlinge competitie, maar vergelijken met ouderen, jongeren, iemand van t andere geslacht.. het is allemaal mogelijk.

Snelste roeier van de dag was Hans Naaktgeboren met 5315 m op de voet gevolgd door Steven jelsma met 5267m.
Snelste dame was Marleen Volkers met 5005 meter: een nieuw clubrecord! Gefeliciterd Marleen.

Overall waren het vorig jaar de jeugdleden die domineerden. Dit jaar waren het de oude heren die hun slag sloegen. Menno Valentijn (74) toonde geen respect voro Gerben Offringa en met een 6191 (gecorrigeerd) tegenover 5966 m werd hij overall kampioen. De wisselbeter staat dit jaar in Giethoorn

foto's: https://www.flickr.com/photos/t_diep/albums/72157691073794172Fransje, in januari was ze nog heel vief. Een val, en nog eens,… het is wel even wennen, Fransje, ons eerste Dieplid! Wat heeft die van het roeien genoten! Een ongekend sportieve dame! Paardrijden bij Spijkervet, zeilen , zwemmen, -tot na haar 80e verjaardag iedere ochtend een duik in haar grote vijver in Giethoorn –als er geen ijs lag tenminste!  In januari vertelde ze nog met trots in detail hoe ze zich  in 1986 als eerste aanmeldde na een advertentie in de krant.

“Het was in de stationsrestauratie, daar kon je je aanmelden, en daar kostte de koffie maar 1 gulden! Ze moesten nog op de centen letten toen! Ik was er al vroeg, ik wilde de boot niet missen! Ik zat te wachten, Boudewijn was er nog niet. Ik dacht, roeien, dát is wat voor mij. Ja, ik was al de 60 door! Ze keken me aan. Maar er was nog niemand, dus het werd geaccepteerd”. En dus leerde Fransje roeien, nog in de vermaarde afgedankte blauwe “badkuip”. Ze haalde haar skiff-diploma’s. Maar het liefste deed ze toch toertochten door onze prachtige omgeving, waar ze zo gek op was. Ik heb niet één tocht gemist, zei ze vaak. Niet toevallig was zij al in de eerste jaren van ’t Diep lid van de toer- en aktiviteitencommissie. En zo bleef zij nog 30 jaar roeiend lid, tot haar 90e !!, en daarna nog donateur, net als haar lieve marinier Evert, die meteen maar aanschoof als materiaalman en donateur. Routes verkennen, tot in Belt Schutsloot, ook met haar Evert in hun sloepje. En trouw 3 per week met de midweekgroep… met een Kopiko’tje erbij voor ieder in de boot! Op zondagmorgen kwam Evert dan met koffie bij het keerpunt, want een kantine was er aanvankelijk niet. En in januari tijdens de tocht kniepertjes eten bij haar thuis. Toen ze met haar 80e nog roeide (“Tocht met taart, want het is toch allemachtig prachtig, als je met tachtig nog vaart!”) kwam er een stuk in de krant, en de Steenwijkse troubadour Gerard Buisman dichtte en zong een lied op de SLOS, speciaal voor onze Gieterse Fransje … En er kwam een gedenk-album, en een feestelijk clubdiner. Genieten…! Ja, we hebben de foto’s nog! Maar van stoppen wist ze niet, hoefde ook niet, ze roeide keurig netjes, nóg 10 jaar erbij, en nog een enkele zonnige dag daarna.

Wat spijtig, dat we onze belofte om op de eerste mooie lentedag haar nog weer eens mee te nemen –zelf roeiend!- niet meer kunnen waarmaken..

We zullen onze Fransje niet gauw vergeten. In het clubgebouw zullen we nog deze week een mooi gedachtenis-album ter inzage leggen.

View the embedded image gallery online at:
http://tdiep.nl/rv/#sigProIdf2818b468e

Op maandagavond is de klusploeg bezig de boten te onderhouden, Er klinkt het noeste hamertje tik ondersteund door ritmisch gezaag en geschuur en het ruikt naar lak en houtkrullen.... 
goed? 

nee, fout!

Ook de materiaalmannen gaan met de tijd mee en nu al drie maandagavonden lang krijgen 6 heren (dames!) onderricht in het onderhouden van kunststofboten, niks geen kernhout, spinthout en spietjes.. maar polyester, polymeer, matjes, 'vezels in de goede richting' en 'verjongen'. Maar ook les in omgaan met gevaarlijke producten, stomaskers, oogbeveiliging. Die mannen doorstaan wat voor ons roeiplezier.
Het is mooi om te zien hoe deze leergierige mannen onder leiding van Allard zich de nieuwe materie eigen maken en waarempel ook al echte boten onder handen nemen: hups de zaag er in...
ook eens zien hoe dat gaat? 
nog twee maandagavonden.. kijk maar op de roeikalender
Flinke hagelbuien, onstuimig water, stevig windje 5, zo kunnen we de Twentse wintyerwedstrijden samenvatten. Voor een aantal Diepers inmiddels vaste prik om in febbbrruari al aan wedstrijden te denken. Dit keer zelfs drie dames (heren waar waren jullie?)- ploegen aan de start. In de vieren werden Marleen Volkers, Johanna visser, Ann van Velthuysen, en Dineke Vendeloo keurig 5e in een tijd van 16.53 min Op ruim anderhalve minuut gevolgd door Marty Lucas, Annika Madhuysen, Anne Dijkshoorn en invaller Tineke Bos in een tijd van 18.35 min over het 4 km lange parcours. Voor deze ploeg was het hun eerste wedstrijd: een leuke en spannende wedstrijd en blij dat alles goed was gegaan. Bella van Zwieten en Els Slot, ontwikkelen zich als ware wedstrijdvreters in de Dubbeltwee werden ze 3e in een tijd van 19.02 min. En hiermee waren de dames ‘Dik Tevreden
logo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpglogo_geertien-115.jpgBanner_Roei_Havenhout.jpg
© 2014-2016 www.tdiep.nl. All rights reserved